CHP'li Özgür Özel'den 'CHP'nin bedava traktör' vaadine ilişkin savunma: Çarpıcı olsun diye yazdık

CHP her seçim öncesi bol vaatlerde bulunup daha sonra yerine getirmiyor. Bunun bilinen örneklerinde biri olan "CHP'den her çiftçiye bedava traktör" vaadi son dönemde yine gündem oldu. Söz konusu tweeti atan Özgür Özel'e "Nerede traktörler" sorusu sorulunca Özel adeta CHP'yi özetleyen bir yanıt verdi. Özgür Özel, "İnanamayacaksınız ama CHP’den her çiftçiye bedava traktör..." sözünün çarpıcı olsun diye yazıldığını söyledi.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2022, 00:30 Güncelleme 07 Nisan 2022, 01:30
CHP’li Özgür Özel’den ’CHP’nin bedava traktör’ vaadine ilişkin savunma: Çarpıcı olsun diye yazdık

İÇİNDEKİLER

Seçim öncesi çeşitli sözler ve vaatler veren Cumhuriyet Halk Partili birçok isim seçim sonrası sözlerini yerine getirmiyor.

CHP'NİN 'BEDAVA TRAKTÖR' VAADİ
CHP'nin sık sık gündeme gelen "CHP'den her çiftçiye bedava traktör" vaadi son dönemde yine gündem oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel 2019'daki yerel seçimler öncesi "İnanamayacaksınız ama CHP'den her çiftçiye bedava traktör..." şeklinde bir tweet atarak vaatte bulundu.

Bu gece TVNET'te bir canlı yayına katılan Özgür Özel kendisine yönetilen soruya verdiği yanıtla adeta CHP'yi özetledi.

ÖZEL CHP'Yİ ÖZETLEDİ: ÇARPICI OLSUN DİYE YAZDIK
Söz konusu tweeti atan Özgür Özel'e "Nerede traktörler" sorusu sorulunca o sözün çarpıcı olsun diye yazıldığını söyledi.

Özel şunları söyledi:

"Bizim kampanya ekibi şöyle söyledi. 'Çok güzel bir klibimiz var. CHP'lilerin verdiği desteği anlatabilmek için sizin hesabınızdan paylaşırsak iyi olur' dediler. Paylaştık, o video artık yok. Orada şöyle bir şey söyleniyor. CHP'li belediyenin olduğu yerde çiftçiyseniz tohum, gübre desteği verilecek diyor. CHP'li Aydın belediyesindeki çiftçi mutlu. o yüzden CHP'li belediye seçerseniz beş yılın sonunda bir traktör alacak birikiminiz olur diye söyledik. Çarpıcı olsun diye 'İnanamayacaksınız ama CHP'den her çiftçiye bedava traktör...' yazdık"

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NUN BOŞ VAATLERİNE TEPKİ: HADİ YAP
Öte yandan son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da çitçilere yönelik boş vaatlerde bulunmaya başladı. Şanlıurfa'da "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun dayanaksız vaatlerine tepki gösteren Başkan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Aydın aynı zamanda tarım kenti mi? Çiftçilerimiz burada mı? Aramaya gerek yok Bay Kemal, 2023-2024'ü de beklemeye de gerek yok. Hadi bakalım sen şimdi Aydın'da belediye başkanına ver talimatı. Eğer yapabiliyorlarsa hodri meydan. Aydın'da elektrik çiftçimize ücretsiz olarak verilsin. Öyle mi? Hadi görelim. Az önce ben Sayın Belediye Başkanı'na bir nükte yaptım. Dedim ki 'Elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı?' O da bana nükte ile cevap verdi tabii. Çünkü olacak iş değil.

Ya bu Bay Kemal'in dünyadan haberi yok. Elektriğin şu anda yönetimi kimde? Belediyelerde mi? Elektriğin yönetimi bizde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Bay Kemal. Sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. 14, 15 tane büyükşehir sende Bay Kemal. Hadi ver talimatı da bedava elektriği benim çiftçime versinler. Bunun hesabını sormaya var mıyız? Söyleyin, versinler bedava elektriği. Böyle bir yetkileri var mı? Böyle bir hakları var mı? Biz bu tür yalanlardan çok bıktık, çok çektik ama bunların hesabını 2023 haziranında gelin beraber soralım."