6'lı masada Kılıçdaroğlu çatlağı! Gelecek Partisi "Adayımız Davutoğlu" dedi resti çekti

Kılıçdaroğlu etrafında toplanan ve Erdoğan düşmanlığı dışında hiçbir politikası olmayan 6 benzemezin adaylık sancıları sürüyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, adaylarının Ahmet Davutoğlu olduğunu ve 6'lı masanın herkesi kuçaklayacak bir aday çıkarması gerektiğini söyledi. Davutoğlu cephesinden gelen bu rest, aylardır adaylık turları atan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nda soğuk duş etkisi yarattı. İttifakın 2023 seçimlerini görüp göremeyeceği merak konusu...

Giriş Tarihi 30 Mart 2022, 11:09 Güncelleme 30 Mart 2022, 11:46
6’lı masada Kılıçdaroğlu çatlağı! Gelecek Partisi Adayımız Davutoğlu dedi resti çekti

İÇİNDEKİLER

TBMM'de Seçim Kanunu'nda değişiklik görüşmeleri başlarken muhalefetin gündeminde ortak aday konusu var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde temasları ve söylemleri, ortak aday olacağı konusundaki görüşleri kuvvetlendirirken 6'lı masanın parti tabanlarından farklı sesler çıkıyor.

Bu kapsamda TELE1'deki bir programa konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci de ortak aday konusunda açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK RESTİ
Seçime toplumu kucaklayacak bir adayla gidilip en az yüzde 10'luk bir fark atmaları gerektiğini vurgulayan Temurci, "Eğer birebir bütün sandıklar kontrol altına alınmazsa minimum yüzde 10 farkla bu seçim kazanılacak bir strateji üzerine kurulmazsa, kazanabilecek bir adayla, toplumu kucaklayacak bir adayla toplumun önüne çıkamazsak yazıklar olsun bize." dedi.

"BİZİM ADAYIMIZ AHMET DAVUTOĞLU"
6 muhalafet partisinin ortak adayı olarak ise Ahmet Davutoğlu'nu işaret eden Temurci şöyle konuştu:

"Benim her zaman arzum ve beklentim tek adayla, bu 6'lı masanın tek bir aday etrafında buluşarak seçime girmesidir. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, bu ülkede başbakanlık yapmış, daha sonra parti ve ülke zarar görmesin diye bayrak çekmiş, cesaretle yola çıkmış, devleti ve kurumları bilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partimizin cumhurbaşkanı adayıdır. İnşallah o 6'lı masada bu kabul edilir. Ve bu görüşülecek dolayısı ile 6 liderin ve partinin içine sinecek bir aday olacak."



AKŞENER EĞDİ BÜKTÜ "ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU" DİYEMEDİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener'in 'Cumhurbaşkanı adayınız kim olacak' sorularına net yanıt verememesi dikkatlerden kaçmadı. Akşener; Kılıçdaroğlu veya onun dışında belli bir isim üzerinde anlaşılamadığının kanıtı olan açıklamalarında milletin oyuyla yürürlüğe giren hükümet sistemi için de "ucube" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Biz ne zaman buluşsak iktidar cephesinden biri hoplayıveriyor. Biz asıl mesele sistemdir dedikçe 'Adayınız kim' diyorlar. Defalarca söyledim adayımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanıdır. Biz yeni bir tek adam belirlemek için bir araya gelmedik, gelmiyoruz. Biz Türkiye'yi bu ucube sistemden kurtarmak için bir araya geldik. Türkiye'nin şahıslara değil Kuvvetler Ayrılığına dayalı bir hukuk sistemine ihtiyacı var. Türk Milleti'nin kurtarıcıya ihtiyacı yok. Türk Milletinin acilen bu ucube sistemden kurtulmaya ihtiyacı var. Türkiye bu ucube sistemle daha fazla yönetilemez." dedi.

2023'Ü GÖREBİLECEKLER Mİ?
Davutoğlu cephesinden gelen bu rest, aylardır adaylık turları atan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nda soğuk duş etkisi yarattı. İttifakın 2023 seçimlerini görüp göremeyeceği merak konusu...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN