CHP'deki adaylık savaşında Muhittin Böcek'in ardından bir açıklama da Eren Erdem'den geldi

Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki adaylık kavgasında her geçen gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından yapılan bir açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaşa'a kapıyı göstererek 'CHP'nin 2023 adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmalı' demişti. Böcek'in sözlerinin ardından bir destek açıklaması da CHP'li Eren Erdem'den geldi. İşte CHP'nin 2023 adaylığı kavgasında yaşanan son gelişmeler.

Giriş Tarihi 26 Mart 2022, 19:37 Güncelleme 27 Mart 2022, 01:40
CHP’deki adaylık savaşında Muhittin Böcek’in ardından bir açıklama da Eren Erdem’den geldi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki adaylık kavgasında her geçen gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

'2023 ADAYI KILIÇDAROĞLU OLMALI'


Geçtiğimiz gün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından yapılan bir açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaşa'a kapıyı göstererek 'CHP'nin 2023 adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmalı' demişti.

"ADAYIMIZ SİZSİNİZ"
Böcek konuya ilişkin açıklamasında, "Halkımızın sorunlarını biliyoruz. Milletimiz sandığın önüne gelmesini istiyor. Bizim gönlümüzün adayı sizsiniz. Millet İttifakı'nın alacağı her kararın arkasında ve yanındayız." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DA ADAYLIĞA HAZIR
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olmaya yeşil ışık yakan Kılıçdaroğlu, "İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok. İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık." dedi.

ADAYLIK KAVGASINA EREN ERDEM DE DAHİL OLDU


CHP eski vekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden olaya dahil oldu. Erdem, "CHP örgütü olarak ifade edebileceğimiz tüm kadroların buluştuğu buluşmada; CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu gerçeğinin herkesçe sahiplenilmesi, müthiştir." ifadelerini kullandı.

Erdem, Kılıçdaroğlu'nun 'seçimi büyük bir farkla kazanacağını' iddia etti.