CHP'li İBB İstanbul'un bir güzelliğini daha yok etti: Çırağan Caddesi'nde ağaç katliamı: 112 tanesi kesildi! Tepkiler çığ gibi

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çırağan Caddesi'nde bulunan 'korumaya değer' statüdeki 112 çınar ağacını kökünden kesti. "Ağaçlı Yol" olarak anılan bölgedeki katliam sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe "İstanbul'un bir güzelliğini daha yok ettiler" açıklamasında bulundu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar "Tabii ki ağaçlarımızın kesilmesi doğayla ilgili her türlü kötü haber, üzücü şeyler. Ben şahsen çok üzülüyorum bunlar bizim geleceğimiz. Ağaç doğa bizim için çok önemli" yorumunda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuyla ilgili iki yüzlü yaklaşımlara tepki göstererek "Muhalefetin ağaç kesimine bakışı Biz kesersek 'hasta ağaçlardı' AK Parti keserse 'doğa katliamı'" ifadelerini kullandı. Öte yandan Gezi Parkı ihanetinin baş aktörleri olan sözde ağaçseverlerin CHP'li İBB'nin ağaç katliamına tek kelime etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 10 Mart 2022, 18:04 Güncelleme 11 Mart 2022, 23:21
CHP’li İBB İstanbul’un bir güzelliğini daha yok etti: Çırağan Caddesi’nde ağaç katliamı: 112 tanesi kesildi! Tepkiler çığ gibi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan ve 'korumaya değer' konumunda bulunan çınar ağaçlarından 112 tanesi CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından köklerinden kesildi.

Ağaçların kesilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, İBB caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğini öne sürerek bir pankart astı.



"BİR GÜZELLİĞİ DAHA YOK ETTİLER"
Söz konusu olaya tepki gösteren AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Kabaktepe şu ifadeleri kullandı:

"Bu caddeden kaç kere gözümü koca çınarlardan ayıramadan geçmişimdir, bilmem.

"Ağaçlı Yol" diye anılan Dolmabahçe-Çırağan hattından söz ediyorum. En sevdiğim caddelerden biridir...

Çınarların kesilmesiyle yüzü tamamen değişti. İstanbul'un bir güzelliğini daha yok ettiler."



VATANDAŞTAN TEPKİ
Caddede sık sık bisikletle gezdiğini ifade eden Murat Kuş, ağaçların kesildiğini görünce çok üzüldüğünü belirterek, "Tabii ki ağaçlarımızın kesilmesi doğayla ilgili her türlü kötü haber, üzücü şeyler. Ben şahsen çok üzülüyorum bunlar bizim geleceğimiz. Ağaç doğa bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

PROF. DR. MEHMET EMİN BİRPINAR'DAN MUHALEFETİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNE TEPKİÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuyla ilgili iki yüzlü yaklaşımlara tepki göstererek "Muhalefetin ağaç kesimine bakışı Biz kesersek 'hasta ağaçlardı' AK Parti keserse 'doğa katliamı'" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI ADEM YILDIRIM: AĞAÇLARIN KESİLME NEDENİ REKLAM PANOLARI MI?
AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, CHP'li İBB'nin asırlık çınar ağaçlarını kestiği bölgede incelemelerde bulundu.

Beşiktaş Çırağan Sarayı yolu üzerinde kesilen çınar ağacı köklerinin üzerine beton döküldüğünü vurgulayan Yıldırım, "CHP'li İBB yönetimi tarafından Beşiktaş Çırağan Sarayı yolu üzerinde yüzlerce çınar ağacı kökünden kesilmiş. Tepkiler üzerine asırlık çınar ağacının kökleri ızgarayla gizlenmeye çalışılmış. Ağaç köklerinin üzerine beton dökülmüş.



ÇENGELKÖY ÖRNEĞİ İLE TEPKİ GÖSTERDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İBB'nin ağaç katliamına sosyal medya hesabından Çengelköy'de bulunan tarihi çınar üzerinden verdiği bir örnekle tepki böyle gösterdi:

CHP'li İBB yönetimi asırlık çınar ağaçlarını, cadde üzerine yeni reklam panoları asmak için mi kesti? Özellikle insan yoğunluğunun en fazla olduğu cadde üzerindeki çınar ağaçlarının kesilmesinin özel nedeni reklam panoları mı? Göreceğiz. Sürecin takipçisi olacağız." dedi.

Çengelköy'ün asırlık çınarı 2017'de yaşadığımız büyük bir fırtınada yerinden sökülmüş, bu hale gelmişti.

Köklerine bakınca ağır hasta olduğunu da anlamıştı uzman arkadaşlar.

Bir bebeğe nasıl bakılırsa öyle bakmış, tedavi etmiş, canlandırmıştık.

Sonuç mu? Çook güzel oldu!


GEZİCİLER SESSİZ
Gezi Parkında yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek sokak eylemleri başlatan ve günlerce ülkeyi yaşanmaz duruma sokan sözde çevrecilerin bu katliama ses çıkarmaması ise dikkat çekti.

CHP'NİN BAHANESİ NE
Ağaçların kesilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, İBB caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğinin belirtildiği bir pankart astı. 150-200 yıllık ağaçların kesilmesiyle ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğü Teknik Müdür Yardımcısı Aydın Çetinkaya, ağaçların yerine yenilerinin dikildiğini belirtti. Hastalıklı toprağın dahi değiştirildiğine değinen Çetinkaya, ağaçların kesilmediği takdirde diğer çınarlara da hastalık sıçrayacağını iddia etti.

"YENİLEME PROJESİ KAPSAMINDA KESİLME KARARI ALINDI"
Özellikle can ve mal kaybı açısından hastalıklı ağaçların ciddi risk taşıdığına değinen Çetinkaya, "Toplamda 112 ağaç hakkında, yenileme projesi kapsamında kesilme kararı alındı. Bunların 66 tanesi dikildi geri kalan 46 tane ağacın çalışmaları devam etmektedir. " dedi.