Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle bekletilen ayçiçek yağı yüklü Türk gemileri yola çıktı!

Son dakika haberleri... Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası Azak Denizi'nde gemiler bekletildi. Başkan Erdoğan'ın Putin ile teması sonrası ayçiçek yağı yüklü 4 Türk gemisi Türkiye'ye ulaşmak için yola çıktı. Gelen son dakika bilgisine göre Rus limanlarında bekleyen 6 Türk gemisi daha yola çıktı.

Giriş Tarihi 09 Mart 2022, 18:22 Güncelleme 09 Mart 2022, 20:33
Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle bekletilen ayçiçek yağı yüklü Türk gemileri yola çıktı!

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası Azak Denizi'nde bekletilen ayçiçek yağı yüklü Türk gemileri yola çıktı.

NE ZAMAN GELECEKLER?
Denizcilik Genel Müdürlüğü, "Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6099 ton ayçiçek yağı yüklü gemi Kerch kanalını geçerek seyre başladı, 15 Mart'ta Mersin'de olması beklenmektedir. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 gemi ise Rostov Limanı'ndan kalkış yapmış olup 17 Mart'ta ülkemize varmaları planlanmaktadır" denildi.

6 GEMİ DAHA YOLA ÇIKTI
Bekletilen Türk gemilerinden 6'sı daha yola çıktı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli/işletmecili gemilerden 6'sı daha limanlardan kalktı. Kömür, demir filizi, buğday ve küspe-kepek taşıyan gemilerimizin 5'i ülkemize biri Romanya'ya seyre başladı. Kerch Boğazı trafiğe açılmış olup tüm gemilerimizin kalkış yapması bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Azak Denizi'nde mahsur kalan Türk gemileri için harekete geçen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin masaya yatırıldığı konuşmada, yağ tedarikinde yaşanan sorun da görüşüldü.

"GEMİLERE TÜRKİYE'YE GELECEK"
Görüşme sonrasında Putin, Azak Denizi'nde bekletilen 30 yağ gemisinin Türkiye'ye gitmesi için talimat verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN