Ersin Tatar'dan CHP yandaşı Ayşenur Arslan'a TMT tepkisi: Bilmeden konuşuyor!

Son dakika haberi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP yandaşı Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı için kullandığı skandal ifadelerle ilgili A Haber canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu. Tatar, "Bilmeden konuşmamalı, başkalarının ekmeğine bal sürüyor." dedi

Giriş Tarihi 10 Şubat 2022, 14:12 Güncelleme 10 Şubat 2022, 14:42
Ersin Tatar’dan CHP yandaşı Ayşenur Arslan’a TMT tepkisi: Bilmeden konuşuyor!

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP yandaşı Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı için kullandığı skandal ifadelerle ilgili A Haber canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu.


Tatar'ın açıklamalarından satır başları;

Biz üzüldük. TMT bizim için çok kutsaldır. Çok değerlidir. TMT gibi bir direniş örgütünü farklı yansıtmak yanlıştır. Bu konularda daha dikkatli ve hassas olmak gerekiyor.

TÜRKİYE İLE BİRLİKTE KUTSAL MÜCADELE
TMT'nin amacı Kıbrıs Türk halkının varlığını sürdürmesiydi. Çok de bedeller ödedik. Aynı zamanda Türk milletinin tarihidir. Bizim varlığımız ta 1571'e kadar devam etmektedir. Biz bu kutsal mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte vermiş bulunmaktayız. Dolayısıyla Türkiye'de Türk insanı da Kıbrıs'ın tarihini çok iyi bilmelidirler. Çünkü bu hepimizin davasıdır.

Bilmeden konuşmamalı, başkalarının ekmeğine bal sürülüyor.

Türkiye kamuoyundan bu konuşmaya gösterilen tepki ne kadar bu Kıbrıs meselesinin Türkiye'ye de mal olmuş bir milli mesele olduğunu bir kez daha gösterdi. Bundan mutluluk duydum.

Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs'ı silah zoruyla bir Helen Adası yapabilmek amacıyla devreye koyduğu EOKA terör örgütü, 1 Nisan 1955 tarihinde silahlı saldırıları başlatırken halkımız tamamen savunmasız bir şekilde katlediliyor, köylerimiz ateşe veriliyor, insanlarımız göç ediyordu. Halkımızı bu saldırılara karşı koruyabilmek amacıyla Mukavemet Birliği, Volkan ve 9 Eylül direniş örgütleri oluşturulurken bu direniş örgütlerinin tek çatı altında birleşmesiyle de 1 Ağustos 1958 tarihinde Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) oluşturulmuştur. Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan TMT, bir saldırı örgütü değil, Rum katillerin saldırılarına ve katliamlarına karşı halkımızı savunan ve koruyan bir direniş örgütüdür.


HALİL FALYALI CİNAYETİ
Bu konunun aydınlığa kavuşabilmesi için faili meçhullerin ortaya çıkması için her türlü devletin imkanlarıyla ve Türkiye Cumhuriyeti ile gerekli münasebetlerin kurulmasıyla önümüzdeki günlerde inşallah bu açıklığa çıkar.

KKTC hukuk devletidir. Bütün bu olayların en iyi şekilde yönetilmesi en büyük arzum.

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ ÇALIŞMALARI
EASTMED projesinin gerçekleşmeyeceğini söylemiştik. Anlaşmalar Türk – Yunan dengesini korumak zorundadır.

Kıbrıs'ta bir anlaşma olacaksa iki devlet temelinde olur. Kıbrıs Türk halkı mücadeleyi Türkiye ile birlikte veriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN