Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır hakkında yeni gelişme! Türkiye'ye getirildi ve gözaltına alındı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı bir canlı yayında 18 Aralık 2002 yılında öldürülen Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'da MİT tarafından enselendiği bilgisini aktarmıştı. Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı emri ile gözaltına alındığı aktarıldı.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2022, 19:29 Güncelleme 27 Ocak 2022, 19:29
Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır hakkında yeni gelişme! Türkiye’ye getirildi ve gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Silahlı saldırı sonucunda 18 Aralık 2002'de hayatını kaybeden ve Türkiye'ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma işlemlerinin Başsavcılık talimatı ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nde devam ettiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bozkır'ın suikatin faillerinden olduğunun değerlendirildiği belirtilen açıklamada, hakkında çıkartılan kırmızı bülten araması kapsamında 2019'da Ukrayna'da yakalandığı, yakalandığı tarihten bu yana Bozkır'ın iade başvurusu yapıldığı aktarıldı.

UKRAYNA'YA BAŞVURULAR YAPILMIŞTI
Nuri Gökhan Bozkır hakkındaki iade başvurularının, Türkiye'ye iade edilmesinin önüne geçebilmek için Ukrayna adli makamlarına başvurular yapmış ise de Ukrayna adli makamlarınca 18 Aralık 2020'de iadesine dair karar verildiği aktarıldı.

GÖZALTINA ALINIP EMNİYETE TESLİM EDİLDİ
İade kararının yasal olarak kesinleşmeden Bozkır'ın Ukrayna'da denetimden kaçtığı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın düzenlediği bir faaliyet kapsamında Türkiye'ye getirildiği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı emri ile gözaltına alındığı aktarıldı.

Bozkır hakkındaki soruşturma işlemlerinin Başsavcılık talimatı ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünde devam ettiği aktarıldı.