Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Başkan Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanlığı makamına, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Sedef Kabaş'a tepkiler sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kabaş'ın husumetle pekişmiş anti demokratik ve faşizan sözleri kınadığını söyledi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı ağır ve affedilemez hakareti ne demokrasiyle, ne basın ahlakıyla, ne de hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmayacak bir çarpıklık, bir çürüklüktür" dedi.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2022, 20:06 Güncelleme 22 Ocak 2022, 20:39
Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Başkan Erdoğan’a hakaret eden Sedef Kabaş’a çok sert tepki

İÇİNDEKİLER

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı, husumetle pekişmiş anti demokratik ve faşizan sözleri kınıyorum" dedi.



İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

"ÇÜRÜKLÜK"
Kin ve nefretine yenilmiş, ifade ve düşünce hürriyetini tersten yorumlamış tetikçi bir gazetecinin Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı ağır ve affedilemez hakareti ne demokrasiyle, ne basın ahlakıyla, ne de hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmayacak bir çarpıklık, bir çürüklüktür.



"ZELİL BİR OYUN ZİLLET BİR TİYATRO"
Elbette kötü söz bumerang gibidir, eninde sonunda dönüp dolaşıp sahibini bulacak, hatta mahcup ve ahlaken de mahkûm edecektir. Bilhassa bu sözde gazetecinin kelepçe takılmamasına rağmen, takılmış gibi imaj uyandırma gayretkeşliği zelil bir oyun, zillet bir tiyatrodur.

Demokrasi saygı ve tahammül sistemidir. Bundan nasibini alamayan müfsitlerin üslubu hastalıklı, usulü hayasızlıktır. Anılan gazetecinin tutuklanmasıyla bağımsız ve tarafsız yargı süreci başlamıştır. Herkes yargı kararını sabırla beklemek ve riayet etmek durumundadır.



"ANTİ DEMOKRATİK VE FAŞİZAN SÖZLERİ KINIYORUM"
Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı, husumetle pekişmiş anti demokratik ve faşizan sözleri kınıyorum. Bu konuyu cepheleşme malzemesi yapmak için sıraya giren çevrelerin hesap hatası yapmaktan ve yanlışa ortak olmaktan kaçınmalarını hassaten tavsiye ediyorum.