Başkan Erdoğan'a hakaret edip gözaltına alınan Sedef Kabaş'tan "ters kelepçe" tiyatrosu! Video görüntüsü algı oyununu bozdu

Haddini aşarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına karşı hakaret yağdırmasının ardından gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildiği sırada ucuz bir tiyatroya kalkıştı. Gazetecilere, "ters kelepçe vurulmuş" gibi pozlar verip mağduriyet algısı yaratmaya çalışan Sedef Kabaş'ın oyunu video görüntüleri ile bozuldu. Videoda Kabaş'ın elinde kelepçe olmadığı, gazeteciler çekim yaptığı esnada Sedef Kabaş'ın elini arkasından bağlayarak ters kelepçe vurulmuş gibi mağduriyet algısı yaratma çalıştığı görülüyor. Öte yandan organize bir provokasyon için sosyal medyada birçok CHP yandaşı hesaptan "Sedef Kabaş'a ters kelepçe" şeklinde tweetler atılması ve görüntülerin ortaya çıkmasının ardından geri vites yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2022, 15:01 Güncelleme 22 Ocak 2022, 16:12
Başkan Erdoğan’a hakaret edip gözaltına alınan Sedef Kabaş’tan ters kelepçe tiyatrosu! Video görüntüsü algı oyununu bozdu

İÇİNDEKİLER

Katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sedef Kabaş, adliyeye gönderildi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir televizyon programında yaptığı konuşmasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Kabaş'ı Üsküdar'daki bir otelde gözaltına aldı.

Ekiplerce, savcılığın ifadesinin alınması yönünde verilen talimat üzerine emniyete götürülen Kabaş'ın buradaki işlemleri tamamlandı.

(Kabaş'ın ters kelepçe algısı yaratmaya çalıştığı anlar)

Kabaş, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.


(Kabaş'ın algı oyununu bozan görüntü)

MAĞDURİYET ALGISI ÇÖKTÜ
Gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildiği sırada ucuz bir tiyatroya kalkıştı.

(Kabaş'ın ters kelepçe algısı yaratmaya çalıştığı anlar)

Gazetecilere, "ters kelepçe vurulmuş" gibi pozlar verip mağduriyet algısı yaratmaya çalışan Sedef Kabaş'ın oyunu video görüntüleri ile bozuldu.


(Kabaş'ın algı oyununu bozan görüntü)

Videoda Kabaş'ın elinde kelepçe olmadığı, gazeteciler çekim yaptığı esnada Sedef Kabaş'ın elini arkasından bağlayarak ters kelepçe vurulmuş gibi mağduriyet algısı yaratma çalıştığı görülüyor.



Erk Acarer'in Sedef Kabaş'ı kurtarmak için çırğındığı tweeti...



TWITTER'DA TT OLDU
Öte yandan Sedef Kabaş'ın algı çalışmasının ortaya çıkması Twitter'da "kelepçe" etiketiyle trend topic oldu.



Vatandaşlar kirli algı oyununa sosyal medyadan tepki gösterdi...



Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: SEDEF KABAŞ HAYATI PROVOKE… Sedef Kabaş adliyeye giderken arabadan inişte elleri serbest. Ancak aniden polislerin arasında ellerini arkaya alarak sanki ters kelepçe vurulmuş görüntüsü veriyor. Hayatı algı, Hayatı provoke…

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN