CHP'li İBB'ye bağlı itfaiyenin yangınla imtihanı: Hortum yetersiz kaldı

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakleri tek tek dökülmeye devam ediyor. BELTUR'da patlayan yolsuzluk skandalları İETT otobüslerinin yolda kalması, tasarruf iddiasıyla kapatılan yürüyen merdinler sonrası bu kez İBB'ye bağlı itfaiye ekipleri sınıfta kaldı. İstanbul Fatih'te bir yangına müdahale etmeye çalışan İBB itfaiyesinin araçlarındaki hortumlar yetersiz kaldı. İtfaiye ekiplerinin çaresizliği kameralara yansırken vatandaş duruma tepki gösterdi. Öte yandan Yerel seçimlerde CHP'den Bayrampaşa Belediye Başkan adayı olan ve seçilemeyen Remzi Albayrak'ın İBB'nin yeni İtfaiye Daire Başkanı olarak atanması yaşana bu olay sonrası tekrar akıllara geldi.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2022, 20:46 Güncelleme 15 Ocak 2022, 01:31
CHP’li İBB’ye bağlı itfaiyenin yangınla imtihanı: Hortum yetersiz kaldı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiyenin yangın karşısındaki tavrı vatandaşın tepkisini çekti.

Son dönemde her gün arıza ya da kazaya karşına İETT otobüsleri gündemdeyken bu kez İBB'ye bağlı itfaiye ekipleri gündeme geldi.

İstanbul Fatih'te boş bir ahşap binada çıkan yangın çıktı. Binadan dumanlar yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

İBB İTFAİYESİ YANGINA KARŞI YETERSİZ KALDI
Olay yerine gelen İBB itfaiyesinin yangına müdahale anları kameraya yansıdı. İtfaiyenin raçlarındaki hortumlar yangına karşı yetersiz kaldı.

"NİYE SIKMIYORSUN SUYU?"
Ateşe su sıkmaya çalışmasına rağmen hortumdaki suyun ateşe ulaşmadığı görülürken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Bir vatandaşın, "Niye sıkmıyorsun suyu niye?" dediği duyuldu.

EV KÜLE ÖNDÜ
Yangının çıktığı ev küle dönerken bir detay daha ortaya çıktı.

ÇUKUR'UN KAHVESİ
Yanan alanın Çukur dizisinde kullanılan kahvenin üstü olduğu öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ
İBB'nin içine düştüğü durum sosyal medyada da tepki çekti.

Sosyal medyada, "Tasarruf için yürüyen merdivenleri çalıştırmayan İBB'nin şimdi de su tasarrufu için hortumlarını bahçe hortumu ile mi değiştirdi?" sorusu sorularak tepki gösterildi.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İTFAİYE'NİN BAŞINA ATANMIŞTI
Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de göreve geldikten sonra işçi kıyımına başlarken yandaşlarını ise önemli görevlere atadı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Bayrampaşa Belediye Başkan adayı olan ve seçilemeyen Remzi Albayrak, İBB'nin yeni İtfaiye Daire Başkanı olarak atandı.