İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan muhalefete 'HDP'li Semra Güzel - PKK'lı Volkan Bora' tepkisi: Biz görmezden gelemeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber ekranlarına konuk oldu. Bakan Soylu gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'li Semra Güzel ile PKK'lı terörist Volkan Bora'nın fotoğraflarına sessiz kalmasına tepki gösteren Soylu, "Biz bunu görmezden gelemeyiz" dedi. Terörle mücadeleye ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Soylu, CHP'li İBB'de yuvalanan DİAYDER'in PKK ve şehir yapılanması YPS ile bağlantılarına değindi. İşte Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar...

Giriş Tarihi 12 Ocak 2022, 21:12 Güncelleme 13 Ocak 2022, 06:17
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan muhalefete ’HDP’li Semra Güzel - PKK’lı Volkan Bora’ tepkisi: Biz görmezden gelemeyiz

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber'de Melih Altınok'un sunduğu Sebep Sonuç programına konuk oldu.

Bakan Soylu gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Soylu terör örgütleri PKK ve FETÖ ile mücadeleden İBB'den maaşa bağlanan gazetecilere kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Süleman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Irak ve Suriye, dünyada iki terör örgütünün devlet otoritesini yok ettiği ülkeler. Bunlar DEAŞ ve PYD/PKK. Dünya bunun maliyetini ve bedelini ödüyor.

Romanya İçişleri Bakanı ile görüşürken, 'Bizde hiç terör olayı olmuyor' dedi. Keşke biz de öyle diyebilsek. Bizim hemen güneyimizde Suriye'de bri terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Eğitim ve strateji açısından desteklenen, çok önemli mühimmatlarla beraber desteklenen bir terör örgütü var. Biz bu konuda septik değiliz. Her meseleyi teröre yoran bir anlayışımız yok. Kendilerini koruyamayan ülkeler 21. yüzyılda büyük bir yalnızlık içerisindeler.

ABD VE AVRUPA'NIN GÖÇMENLERE BAKIŞI
Avrupa rahat, ABD de rahat. Onlar bir tek şey istiyor. Türkiye; İran, Irak, Suriye sınırlarını korusun, bize göçmen gelmesin. Biz göçmen sorununu bir terörden kaynaklanan insanların yer değiştirme sorunu olarak görmeyelim, ekonomi, adalet sorunu olarak görmeyelim. Kendi üretimlerini, ekonomileri yükseltmek, diğer ülkelerin ekonomilerini aşağıya çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sömürü düzeninin bir başka versiyonunu ortaya koymaya çalışıyorlar.

"TÜRKİYE PANDEMİ SÜRECİNİ EN AZ HASARLA ATLATIYOR"
Türkiye pandemi sürecini en az hasarla atlatıyor. Savunma Sanayii ve Şehir Hastaneleri altyapısını Türkiye yapmış. Türkiye bunlarla 21. asıra iyi giriş yapmış. Sayın Cumhurbaşkanımızı kim nasıl izliyor bilmiyorum. Türkiye'nin altyapı meselelerini, Türkiye'yi vesayetten kurtarma meselelerini çözdükten, çözmeye ramak bıraktıktan sonra bir atlayış daha gerçekleştirdi. Türkiye'nin dış politikasına baktı. Türkiye'ye içeriden saldırıları biz kontrol edebiliriz. Ama dışarıdan saldırıları kontrol edebilme kabiliyetinin Türkiye'nin dönem dönem olmadığını hepimiz gördük ve şahit olduk. Darbelerle, terörle, siyasal istikrarsızlıklarla, ekonomik saldırlarla şahit olduk.

HDP'Lİ VEKİL İLE PKK'LI TERÖRİSTİN FOTOĞRAFLARI
Biz bunları görmezden gelemeyiz. Muhalefet liderleri 'bu fotoğraflar doğru değil' diyemedi.

2009 yılında terör örgütüne katılmış şu resmini verdiğiniz kişi. Dicle Haber Ajansı'ndan... Zaten bizi şu anda düşürmek istedikleri tuzak tam da bu. Bize 'Terörle mücadelede nasıl bu noktaya gelirsiniz, siz kişi başına gelir seviyesini nasıl yükseltirsiniz, bu kadar büyük badireler içerisinden nasıl çıkarsınız' diyorlar.

"AB VE ABD TERÖRÜ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR.
Dünyanın her yerinde Türkye'nin mücadelesi konuşuluyor. AB ve ABD terörü meşrulaştırmaya çalışıyor.

SOSYAL MEDYADAN TÜRKİYE'YE MANİPÜLASYON!
Sosyal medya üzerinden Türkiye'ye manipülasyon yapılıyor.

45 BİN 800 KİŞİ FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ
Terörle iltisak ve irtibat kamudan ihraç için yeterlidir. 45 bin 800 kişi FETÖ'den ihraç edildi.

İBB'YE 'TERÖR' TEFTİŞİ
Sosyal medyanın yalanı doğru kılamayacağına vurgu yapan Soylu, "Her ay bazı gazetecilere 15 bin lira, bazılarına 30 bin lira, bazılarına başka şeyler vermek sizi haklı ve meşru kılmaz. Göreceğiz önümüzdeki günlerde. Teftiş yapılıyor. Bakalım neler çıkıyor? Kamu gücünü insanlar kendi siyasi ikballeri için kullanmazlar. Kamu gücünü bu ülkenin, milletin geleceği, devletin bekası için... Bizim başka sorumluluklarımız var." diye konuştu.

"2019'dan bugüne kadar tamı tamına belediyelerle ilgili 2 bin 32 soruşturma yapmış Bakanlığımız. Türkiye'deki bütün belediyelerle ilgili, bütün siyasi partilere farklı gerekçelerle... Biz araştırma, ön inceleme ve buralardan da bir durum söz konusu olursa... Bazen hukuka uymuyor. Söylendiği gibi olmayan sonuçlar da çıkmayabiliyor. Eğer böyleyse soruşturma açılır. Vatandaşın şikayetleri veya sizin gazetenizde çıkan kamuya mal olmuş meseleyle ilgili olay meydana gelirse yapılması gereken soruşturmalardır. Alt baremlerini söyledim. Bir de bizim rutinlerimiz vardır. Özel idarelerimi denetlemek zorundayım. YİKOB'larımı denetlemek zorundayım rutin olarak. Belediyeleri rutin olarak denetlemek zorundayım. Benim görevim bu. Onun gözüne bir çapak sokmak için değil. Onun bir açığını yakalayıp onunla ilgili bir süreci başlatmak için değil. Bizim arkadaşlarımızın bir görevi de rehberlik yapmaktır."

Teftişlerin iki rutini olduğunu anlatan Soylu, bunlardan birinin de özel teftiş olduğunu söyledi. Soylu, bunun genel teftişten daha kısıtlı, zamanı ve zemini daha belli olduğunu belirterek, "Bu abartıldığı gibi 'Bunun üzerine gidiliyor.' gibi değil. 2019'dan bugüne belediyelerle ilgili yapılan özel teftiş sayısı 166'dır. 2019'da 47, 2020'de 3, 2021'de 6 AK Parti belediyesine özel teftiş yapılmış. 2021'de 14, 2020'de 4, 2019'da 25 CHP belediyesine teftiş yapılmış." diye konuştu.

DİAYDER PKK BAĞLANTISI: YPS'YE KARŞI ALARM DURUMUNDAYIZ
DİAYDER örgüt üyelerini İBB'de işe soktu. DİAYDER YPS/PKK'yla bağlantılı. PKK'nın şehir yapılanması YPS'ye karşı alarm durumundayız.

KILIÇDAROĞLU'NA PENSİLVANYA GÖNDERMESİ
Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İçişleri Bakanlığının 34 yolsuzluk dosyasına el koyduğu iddialarına da yanıt verdi.

Kendilerinde dosyaların sadece fotokopileri olduğunu dile getiren Soylu, "Aslı bizde değil. Kimsenin dosyasına el koymadık. Kılıçdaroğlu kendisini dinlediğimizi de söylüyor. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini telefonla dinleseydi Pensilvanya'yla konuştuğunu kaydederdi. Şahidi de var. Çıkıp, 'Ben geçmiş olsun demedim.' dedi. Bunu 6. kez söylüyorum ama oradan hala cevap yok. Kılıçdaroğlu bunları söyler. Bir de şunun cevabını bekliyorum, bu soruyu da sordum. Kimseye hakaret etmiyorum, iftira etmiyorum. 'Böyle bir şey yok.' desin. Mesela desin ki 'Biz Pensilvanya'yla bir diş muayenehanesinde konuştuğumuzda yurtta barış dünyada barış sözünü konuşmadık.' desin. 'Konuşmadık.' desin. Böyle bir şey söyleyiversin. 'Orada şu kişilerle beraber değildim.' desin. Söyleyemez. Karşımızda hakikaten siyaset tanımına sığdıramadığımız, bu ülkenin değerleriyle örtüştüremediğimiz bir kimlik var.

34 belge burada. İBB Başkanı çıktı, 'Elimde 40 yolsuzluk dosyası var.' dedi. Sayısını da bilmiyor. Sayı 34. Yine geçen gün Kılıçdaroğlu, '13 milyarlık' yolsuzluk var.' dedi. Bütün arkadaşlarımız bu dosyaları inceledi. 21 tanesinde herhangi bir suç unsuru ve suistimal bulunmadan 'Dosyanın soruşturulmasına gerek yoktur.' kararı verdi. 7 tanesi şirketlerle alakalı. Ticaret Bakanlığı ve Mülkiye Teftiş Kuruluyla ortak bir şekilde teftiş ediliyor. Geri kalanını da biz ön incelemeye aldık. Bunlar için 34'ün üzerinde bilirkişi tespit ettik. İstanbul'dan ve birçok yerden. Burada herhangi bir problem görünmüyor. 'Birisi AK Parti aday adayı oldu.' dediler. İBB'nin 8 müfettişinden birisi. Bizim en kıymetli arkadaşlarımızdan birisi. Bizde CHP'den de aday adayı olan arkadaşımız var. Arkadaşlarımız bu görevi namuslarıyla yaparlar. CHP belediyesinde çalışıp da tekrar bizde görev alanlar var."

Soylu, çalışanlara iftira edildiğini belirterek, 34 dosyanın içerisinde kamu zararını ortaya koyacak tek bir belge olmadığını kaydetti.

FETÖ İLE MÜCADELE
Devletten şu ana kadar 150 bin kişi ihraç edildi. KHK'lar sayesinde Türkiye'de düzen sağlandı."

TERÖR OPERASYONLARI
Yurt içindeki terörist sayısı 150'nin altında. Kandil'in alternatif üssünü biliyoruz. Terör örgütünün hamlelerini biliyoruz, hazırlıklıyız.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA PERSONEL ALINCAK MI?
Polis ihtiyacımız var jandarmayla orantılı olarak alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda verdiği bir karar var. 3600 meselesi polisin anasının ak sütü kadar helaldir. Şimdi zamanı geldi. Çalışma Bakanımız gerekli hazırlıkları yapıyor. Diğer mesleklerle birlikte tamamen hak ettikleri süreçle karşı karşıya kalacaklar.

MERAL AKŞENER VE ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ
Millete 'yavşak' diyenlere inancımıza 'orta çağ düşüncesi' diyenlere 'Yazık' diyorum sadece...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN