Savunma Sanayii İcra Komitesi Başkan Erdoğan liderliğinde toplandı! HÜRJET için seri üretim kararı...

Son dakika haberleri...Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Toplantıda önümüzdeki yıl uçuşu planlanan HÜRJET için seri üretim kararı alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2022, 17:57 Güncelleme 12 Ocak 2022, 18:57
Savunma Sanayii İcra Komitesi Başkan Erdoğan liderliğinde toplandı! HÜRJET için seri üretim kararı...

İÇİNDEKİLER

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Basına kapalı yapılan toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantı 1,5 saat sürdü. Toplantıda Türkiye'nin ilk jet mototlu uçağı HÜRJET için flaş bir karar alındı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da yer aldı.

HÜRJET İÇİN SERİ ÜRETİM KARARI
Toplantıda önümüzdeki yıl uçuşu planlanan HÜRJET için seri üretim kararı alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alınmıştır" açıklamasını yaptı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alınmıştır. Ayrıca muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlara yönelik çeşitli projeler karara bağlanmıştır" denildi.

TÜRKİYE ENGELLEMELERE ALDIRIŞ ETMEDEN HEDEFLERİNE İLERLEYECEK
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda özellikle, kritik ve ileri teknolojilerin geliştirilmesinde AR-GE ve ÜR-GE'nin önemine dikkat çekilmiş, savunma sanayiinde yurt dışından alınan her türlü teknolojinin ülkemizde geliştirilmesinin tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu, sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurgulanmıştır. Türkiye, bütün engellemelere aldırış etmeksizin yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir."

HÜRJET PROJESİ
HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlanmıştır. HÜRJET'in silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsurudur.

Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatılmıştır.

HÜRJET'in bu özelliklerinin yanısıra;

Hizmet süresi 20 yılı aşkın Jet Eğitim Uçaklarının yerine kullanılması ve sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, vb.) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedeflenmiştir.

TUSAŞ, eğitim uçağı/sistem üretimi ve tasarımında sahip olduğu maliyet etkin bilgi ve tecrübeyi kullanarak pazarda ortaya çıkan potansiyele yönelik HÜRJET Programını başlatmıştır.

BAŞKAN ERDOĞAN İMZAYI ATMIŞTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 6 Ocak'ta Kahramankazan'daki TUSAŞ Tesisleri'nde 'Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'ne katıldı.

Uçak hangarında TUSAŞ çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, HÜRJET'in üretilen ön gövde yan kokpit parçasına imzasını attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN