Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 4-6 yaş Kuran Kursu açılışında: Astronomi ile ilgilenmek Kuran ilimleri ile ilgilenmekle eş değerdir

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, "Kuran ilimleriyle uğraşmak ne kadar faziletli bir iş ise fen ilimleriyle uğraşmak da o kadar faziletli bir iştir. Çünkü fen ilimlerinden bihaber olanların Kuran'ı Kerim'i anlaması çok zor" dedi. Müslümanların çok yönlü yeteneklere sahip olduğunu vurgulayan Erbaş, "Astronomi ile ilgilenmek Kuran ilimleri ile ilgilenmekle eş değerdir. İşte onun için bizde Ali Kuşçular yetişmiştir. Kuran ilimleriyle, fen ilimlerini birleştiren ve ikisini birden anlamaya çalışan nice büyük insanlar yetişmiştir yakın tarihimize kadar." ifadelerini kullandı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 03 Ocak 2022, 15:56 Güncelleme 03 Ocak 2022, 16:38
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 4-6 yaş Kuran Kursu açılışında: Astronomi ile ilgilenmek Kuran ilimleri ile ilgilenmekle eş değerdir

İÇİNDEKİLER

Arnavutköy'de yapımı tamamlanan İstanbul İl Müftlüğüne bağlı "Ravza 4-6 yaş Kuran Kursu" açılış töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış töreninde Erbaş konuşma yaptı.

"FEN İLİMLERİNDEN BİHABER OLANLARIN KURAN'I KERİM'İ ANLAMASI ÇOK ZOR"

Tarihteki bilim insanlarından ve aldıkları eğitimlerden örnekler veren Erbaş, "Müspet ilimlerle dini ilimler arasında bizim geleneğimizde, medeniyetimizde hiçbir ayrım yoktur. Kuran ilimleriyle uğraşmak ne kadar faziletli bir iş ise fen ilimleriyle uğraşmak da o kadar faziletli bir iştir. Çünkü fen ilimlerinden bihaber olanların Kuran'ı Kerim'i anlaması çok zor" dedi.

"ASTRONOMİ İLE İLGİLENMEK KURAN İLİMLERİ İLE İLGİLENMEKLE EŞ DEĞERDİR"

Erbaş "Yasin suresini hepimiz ezbere biliriz. Hafız olmayanlar da bilirler. Orada şu ayeti kerimede bakınız Rabb'imiz ne buyuruyor? "Güneş kendisine tayin edilen belirli bir yörüngeye doğru akmaktadır. Bu Allah'ın koyduğu bir ölçüdür." Demek ki astronomi ile ilgilenmek Kuran ilimleri ile ilgilenmekle eş değerdir. İşte onun için bizde Ali Kuşçular yetişmiştir. Kuran ilimleriyle, fen ilimlerini birleştiren ve ikisini birden anlamaya çalışan nice büyük insanlar yetişmiştir yakın tarihimize kadar. İşte bizler bu medeniyetin çocukları olarak dini ilimlerle müspet ilimleri, müspet ilim demek tecrübeyi yani deneye dayanan laboratuvarlarda araştırma neticesinde deneyler neticesinde ortaya çıkan ilim demektir. Biruni gibi. Biruni asrına Biruni asrı dedirttiren büyük bir alimimizdir. İşte onun gibi yeni gençler yetiştirmek. Yeni talebeler yetiştirmek, dünyayı bilen, Kuran'ı Kerim'in ifadesiyle semalara dikkati çeken. Bakmaz mısınız? Devenin nasıl yaratıldığına, yaratılışa dikkat çekiyor. Kuran'ı Kerim. Nasıl anlayacaksınız bunu? Biyoloji ilmiyle ilgilenmeyi emrediyor Kuran'ı Kerim. Bakmaz mısınız semaların nasıl yükseltildiğine. Astronomi ilmiyle ilgilenmeyi emrediyor Kuran'ı Kerim" şeklinde konuştu.

Bu eğitimleri almamızla ilgili yine Kuran'ı Kerim'de ayetler olduğunu belirten Erbaş eğitimlerin çocuk yaşta alınması gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş açılışı yapılan Kuran kursunu gezdi, çocuklarla sohbet etti. Çocuklara oyuncak hediye edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN