CHP'li Özgür Özel'in dini hedef alan skandal sözlerine CHP'li Faik Öztrak'tan manidar açıklama! "Partimizin duruşu..."

Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dini ve kuran kurslarını hedef alan skandal açıklamalarda bulunmuştu. Kur-an kurslarını 'Orta çağ düşüncesi' olarak niteleyen Özel'in sözlerine yönelik CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan manidar bir açıklama geldi. 28 Şubat döneminde dini değeleri hedef alan ve başörtülü vatandaşların çektiği eziyetin başaktörlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sözcüsü Öztrak "Partimizin duruşu nettir" dedi.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2022, 19:05 Güncelleme 03 Ocak 2022, 21:04
CHP’li Özgür Özel’in dini hedef alan skandal sözlerine CHP’li Faik Öztrak’tan manidar açıklama! Partimizin duruşu...

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Grupbaşkanvekili Özgür Özel dini hedef alan skandal açıklamalarda bulunmuştu. Özel Diyanet'i ve 4-6 yaş Kur'an kurslarını hedef almıştı.

SKANDAL SÖZLERE ÖZTRAK'TAN DESTEK
28 Şubat döneminde dini görevlerini yerine getiren vatandaşların çektiği zulmün başaktörlerinden olan CHP'nin Sözcüsü Faik Öztrak, "Partimizin din ve vicdan hürriyeti konusundaki duruşu son derece açık ve nettir. Yine Anayasanın din ve vicdan hürriyeti konusundaki 24'üncü maddesi de son derece sarihtir" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in Diyanet İşleri Başkanlığının Kur-an'ı Kerim kursları için "Orta Çağ Zihniyeti" benzetmesi yapması hakkında, görüşünün sorulması üzerine konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Partimizin din ve vicdan hürriyeti konusundaki duruşu son derece açık ve nettir. Yine Anayasanın din ve vicdan hürriyeti konusundaki 24'üncü maddesi de son derece sarihtir. Dolayısıyla arkadaşlarımızın açıklamaları da bu çerçevede değerlendirilmelidir" açıklamasında bulundu.

KAFATASÇI TANJU ÖZCAN'I ES GEÇTİ
CHP Yüksek Disiplin Kurulunun toplanmasının ardından, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkında karar çıkıp çıkmadığının sorulması üzerine cevap veren "Ben basın açıklaması yapmaya gelirken böyle bir açıklama görmedim. Biliyorsunuz önerilerimiz Disiplin Kurulu'na gider onlarda o çerçevede kendi kararlarını verirler. Bizim bu sonuçlardan ancak kamuoyuna açıklama yaptıklarında haberimiz olur. Ben inerken böyle bir açıklama yapılmamıştı" dedi.