CHP'li İBB Sözcüsü Murat Ongun'un paylaştığı sarmaşık görsellerinin 2015’ten önce yapıldığı ortaya çıktı

CHP'li İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "Milyonlarca liralık suni peyzajların yerini doğal, sürdürülebilir ve ekonomik yeşil alanlar alıyor" sözleriyle paylaştığı sarmaşıkların 2015’ten önce dikildiği, 2018 yılına ait görüntülerde de sarmaşıkların duvarları tamamen kapladığı belirlendi.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2021, 14:39 Güncelleme 30 Aralık 2021, 14:50
CHP’li İBB Sözcüsü Murat Ongun’un paylaştığı sarmaşık görsellerinin 2015’ten önce yapıldığı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok duvarını süsleyen dikey bahçeleri, 'maliyet' gerekçesi ile sökme kararı almış, yerlerine grafiti çizimleri yapılmıştı.

CHP'li İBB'nin bu uygulaması vatandaşın tepkisini çekmişti.



SARMAŞIKLARA GÖZ KOYDULAR
Başta metro projeleri olmak üzere her fırsatta başka bir icraati kendilerinin yaptığını iddia eden İBB, sosyal medyadaki troll hesapları ile bu sefer sarmaşıklara göz koydu.



ALGI HESAPLARIYLA YALAN BELEDİYECİLİK
CHP'li İBB'nin Yeşil İstanbul adı algı operasyonu yapan sayfası AK Parti döneminde yapılan sarmaşıkların yer aldığı görselleri paylaştı. Yapılan paylaşımda, "İstanbul'u Sarmaşıklar Sardı!

Doğadan ilham alan, sürdürülebilir peyzaj yaklaşımımızla, karayolları çevresindeki duvarlarda yaklaşık 19 bin metrekarelik alan sarmaşıklarla donatıldı. Her mevsim farklı renklere bürünebilen sarmaşıklar, İstanbul'u renklendirecek." ifadelerine yer verilerek sarmaşıklar da sahiplenildi.



2015'TEN ÖNCE DİKİLMİŞ
İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "Milyonlarca liralık suni peyzajların yerini doğal, sürdürülebilir ve ekonomik yeşil alanlar alıyor" sözleriyle paylaştığı sarmaşıkların 2015'ten önce dikildiği, 2018 yılına ait görüntülerde de sarmaşıkların duvarları tamamen kapladığı ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN