Osman Karaca, MİT operasyonuyla Kamboçya’da yakalanmıştı! FETÖ'nün Meksika imamı hakkında savcı mütalaasını açıkladı

MİT operasyonuyla Kamboçya’da yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve FETÖ'nün "Meksika imamı" olduğu belirtilen Osman Karaca hakkında Cumhuriyet savcısı, mütalaasını açıkladı. Savcı, “silahlı terör örgütü yöneticiliğinden” Karaca’nın 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 30 Aralık 2021, 14:16 Güncelleme 30 Aralık 2021, 14:27
Osman Karaca, MİT operasyonuyla Kamboçya’da yakalanmıştı! FETÖ’nün Meksika imamı hakkında savcı mütalaasını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Meksika imamı olduğu belirtilen Osman Karaca, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 14 Ekim 2019'da Kamboçya'da yakalanmış, 19 Ekim 2019'da da Türkiye'ye getirilmişti.

Sabah'ın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame ile Karaca hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "uluslararası casusluk" suçlarından dava açılmıştı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yeni bir gelişme yaşandı.

SAVCININ MÜTALAASI

Davanın esasına ilişkin mütalaasını mahkemeye sunan Cumhuriyet savcısı, Karaca hakkında ceza istemini açıkladı. Savcı, "silahlı terör örgütü yöneticiliğinden" Karaca'nın 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı, "uluslararası casusluk" suçundan ise Karaca'nın beraati yönünde görüş bildirdi.

SÜRE İSTEDİ

Sanık Osman Karaca ve avukatı, savcının mütalaasına karşı savunma yapmak için süre istedi. 25 Ekim 2019'dan beri tutuklu olduğunu belirten Karaca, tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise Karaca'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için sanık ve avukatına mart ayına kadar süre verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN