CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de katıldığı 'Milletin Sesi Mitingi'nde konuşma yapan kişi FETÖ'cüymüş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de katıldığı ‘Milletin Sesi Mitingi’nde konuşma yapan C.Y.’nin, FETÖ şüphelisi olduğu anlaşıldı. Esnaf olarak konuşan M.T.’nin de “Kasten yaralama, tehdit ve evden hırsızlık” suçlarını işlediği ortala çıktı!

Giriş Tarihi 06 Aralık 2021, 07:02 Güncelleme 06 Aralık 2021, 07:02
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de katıldığı ’Milletin Sesi Mitingi’nde konuşma yapan kişi FETÖ’cüymüş

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla önceki gün Mersin'de düzenlenen Milletin Sesi Mitingi'nde bazı isimler sahneye çıkarak konuşma yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, konuşan isimlerle çekilen fotoğrafı da, "Milletin Sesi dedik, milletimizi Mersin'de dinledik. Ülkemizin dört bir yanında acı çeken herkes bu kürsüye çıkacak. Saray bu çığlığı duyacak" ifadeleriyle Twitter'dan paylaştı.

O fotoğrafta yer alan ve mitingde konuşma yaptırılan isimlerden ikisinin sabıkalı olduğu belirlendi.

FETÖ/PDY ŞÜPHELİSİ
Kılıçdaroğlu'nun "Üniversite mezunu ve işsiz" olarak takdim ettiği C.Y.'nin, FETÖ/PDY yönelik soruşmasının şüphelisi olduğu bildirildi. C.Y.'nin, "Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme ve Üye" suçundan adli sicil kaydının olduğu tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan şüpheli A.D isimli kişinin ifadesinde, "C.Y.'yi örgüte ait evde kalan kişi olarak bilirim. Evde yapılan sohbet toplantısına katılan kişidir" dediği öğrenildi.

PKK/KCK'NİN MAHALLİ KOMİTESİNDE YER ALIYOR
Mitingin bir diğer konuşmacısı olan ve esnaf olarak sunulan M.T.'nin ise, "Kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit, hakaret ve evden hırsızlık" suçlarından adli sicil kaydının olduğu öğrenildi. M.T.'nin babası S.T.'nin terör örgütü PKK/KCK'nin mahalli komitesinde yer aldığı öğrenildi. Sabah'ta yer alan habere göre, Baba S.T.'nin 18 Mart 1993'te Mersin'de PKK/ KCK terör örgütüne yönelik soruşturmada örgütün mahalli komitesinde faaliyet göstermek suçundan dolayı firari sanık olarak aranırken yakalandığı kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN