SON DAKİKA: Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözünün içine bakarak 'Cumhurbaşkanı adayım İmamoğlu' dedi

Son dakika haberleri... Millet İttifakı'nda taraflar cumhurbaşkanı adaylığı için kartlarını hepten açtı. Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı konuşmada "13. cumhurbaşkanı" ifadesini kullanarak kendi ismini öne çıkarırken Akşener ise Kılıçdaroğlu'nun gözünün içine bakarak İmamoğlu "Performansınızın devamını dilerim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım olacak" diyerek bir nevi adayının kim olduğunu açık açık ilan etti. Kılıçdaroığlu; İmamoğlu ve Yavaş için "belediye başkanlığına devam edecekler' diyor. Akşener, İmamoğlu'nu destekliyor. Peki Millet İttifakı'nın adayını HDP üzerinden Kandil mi belirleyecek? İlerleyen günlerde göreceğiz.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2021, 16:56 Güncelleme 26 Kasım 2021, 17:46
SON DAKİKA: Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünün içine bakarak ’Cumhurbaşkanı adayım İmamoğlu’ dedi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur ittifakı yüksek döviz kurları ile Ekonomik Kurtuluş Savaşı verirken Millet İttifakı'nın derdi ise cumhurbaşkanı adayının kim olacağı?

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ön plana çıkarıp İmamoğlu ve Yavaş'ın önünün kesmek için hamleler yaparken Meral Akşener ise her fırsatta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veriyor. Bugün de Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun da olduğu programda Akşener, açık açık İmamoğlu'na cumhurbaşkanı adaylığı için destek verdi.

TESİS AÇILIŞINA KATILDILAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılış törenine katıldı.

Eyüpsultan Işıklar Mahallesi'ndeki tesisin açılış törenine Kılıçdaroğlu ve Akşener'in yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan Meral Akşener, "2017'de temelinin atıldığını ve rahmetli kadir Topbaş'tan emeği geçen herkese teşekkür ettiniz, biz de teşekkür ediyoruz. Bu ne biliyor musunuz? Bu hizmetin devamlılığı, sürdürülebilirliğine bir örnek. Siz konuşurken aklıma İstanbul seçimleri geldi. Halbuki iddia edilen; siz bunları tekmeyle yıkmanız lazımdı. Ama demek ki seçim hizmet üzerinden rekabete dayanarak yapıldığında ve milletimizin tercihine saygı duyulduğunda hiçbir şey tekmelenmiyormuş.

Tam tersine doğru işler yapıldığı takdirde o doğru işlerin devamı için her hangi bir psikolojik problem hissetmeden, hakkı teslim ederek hem yüklenicilere, hem rahmetli Kadir Topbaş Beyefendiye ve onun ekip arkadaşlarına teşekkür ederek yol yürünebiliyormuş. Bu çok önemli bir örnek. Bunu niye altını çize çize söyledim? Şimdi de Millet İttifakı'nın bugün itibariyle 31 Mart anlamında söylersek, iki siyasi partisinin genel başkanı olarak buradayız. 24 Haziran'a göre dört siyasi partinin iki genel başkanı olarak buradayız. İnşallah daha da genişler Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken benzer iddialar, benzer iftiralar, benzer karalamalarla karşı karşıya kalacağız. Bugünden itibaren kalıyoruz. Benden başladı zaten, hayırlısıyla teneşire yatırıldım" dedi.

AKŞENER'DEN İMAMOĞLU'NA: ÇALIŞMA PERFORMANSINIZ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE LAZIM OLACAK
Akşener, konuşmasının sonlarında ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gözünün içine bakarak "Bu çalışma performansınızın devamını dilerim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım olacak." dedi.

KILIÇDAROĞLU '13 CUMHURBAŞKANI' DEDİ
Kılıçdaroğlu, "İki dünyamız oluştu Türkiye'de. Bir sarayın dünyası, bir de saray dışındaki dünya. Arada 180 derece fark var. Biz halkın dünyasıyla ilgileniyoruz. Var olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bütün baskılara, bütün engellemelere rağmen bunu yapmaya çalışıyoruz. Az kaldı, Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçecek ve Türkiye yeni bir sürecin içine girecek. Hiç kimse endişe duymasın, en geç 6 ay içinde ekonominin çarkları sağlıklı bir şekilde dönecek. Bu memlekete huzuru, bereketi, güzelliği getirmeye kararlıyız, inşallah dostlarımızla beraber getirmeye kararlıyız. Var olan acı tabloyu Türkiye hak etmiyor aslında. Gücümüz, imkanımız var" şeklinde konuştu.