Meral Akşener 'Fatih' benzetmesinden sonra el yükseltti: Ablam Ekrem İmamoğlu'nun yüzünde 'Rabbi Yessir' görmüş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeterek karıştığı skandalın ardından yine Ekrem İmamoğlu güzellemesi yaptı. Akşener, "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar." şeklinde ifadeler kullandı. Akşener ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir dönem daha devam etmeliler" dediği Yavaş ve İmamoğlu'na yeşil ışık yakarak Kılıçdaroğlu'na şart koştu. Akşener "Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2021, 23:04 Güncelleme 26 Ekim 2021, 00:53
Meral Akşener ’Fatih’ benzetmesinden sonra el yükseltti: Ablam Ekrem İmamoğlu’nun yüzünde ’Rabbi Yessir’ görmüş

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yere göğe sığdıramıyor.

Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Karar TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeterek kullandığı skandal ifadelerle ve tepki çeken Meral Akşener yeni bir İmamoğlu güzellemesi ile gündeme geldi.

ABLAM EKREM'İN YÜZÜNDE 'RABBİ YESSİR' GÖRMÜŞ
Akşener, "Ablam Ekrem'in yüzünde 'Rabbi Yessir' görmüş" dedi.

Akşener'in açıklaması şu şekilde:

"Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar."

KAFTANCIOĞLU'NA ÖVGÜLER DİZDİ
Akşener ayrıca Canan Kaftancıoğlu'na da övgüler dizdi. Akşener, "İstanbul'u alınabileceğine kim inandı? Canan Kaftancıoğlu ve Buğra Kavuncu üzerine düşeni yapmasaydı, yine İstanbul alınamazdı. Büyük pay Canan Kaftancıoğlu'nun idi." dedi.

KILIÇDAROĞLU GİBİ DÜŞÜNMÜYOR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir dönem daha devam etmeliler" dediği belediye başkanları için Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir söylem ortaya attı.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA HAYIR DEMEYİZ"
Akşener, cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını iddia ederek şunları söyledi:

"Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz 'hayır' demeyiz. 63 ilin ilçelerinde insanlarla görüşüyorum. Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar 'o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi?' diye bir endişem var. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz."

BÜYÜKELÇİLERİ SAVUNDU
Akşener ayrıca Türkiye'yi hedef alan 10 büyükelçinin geri adam atmasını da görmezden gelerek hadsiz büyükelçileri savundu. Aralarında ABD'nin de yer aldığı 10 ülkenin büyükelçisinin 'Osman Kavala serbest kalsın' çağrısı ile ilgili konuşan Akşener, bu meselenin Türkiye'nin iç meselesi olmadığını iddia etti.

"İÇ MESELE OLMAKTAN ÇIKAR"
"AİHM'in kararlarına uyacağına imza atmış bir ülkenin o mahkemenin kararlarına uymamış olması bir iç mesele olmaktan çıkar." iddiasında bulunan Akşener, "Dolayısıyla bunun üzerinden 'Bu karara uyun, gereğini yapın' denilmesinin böyle de bir açıklaması olabilir." dedi.

İMAMOĞLU'NUN FATİH'E BENZETMİŞTİ
Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını ilan eden Akşener'in 30 Ağustos tarihinde dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı.

Akşener, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde yaptığı konuşma ile İmamoğlu'nu, "İstanbul'un ikinci Fatih'i" ilan etmişti. Akşener'in "1453, Fatih Sultan Mehmet, aynı senin gibi, dedi ki 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım. Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılar'a rağmen, ya İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni alır'. İki kararlı lider ve İstanbul alındı" şeklindeki tepki çeken ifadeleri 'Akşener İmamoğlu'nu aday yapmak istiyor' şeklinde yorumlanmıştı.