İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: Genel Başkanımızın konuşması HDP’ye yönelik değildi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" açıklaması hakkında açıklama yaptı. Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı Halkların Demokratik Partisi'nin gönlünü alan FETÖ şüphelisi Erdem, bu konuşmanın HDP'ye yönelik bir konuşma olmadığını söyledi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 11 Kasım 2021, 11:57 Güncelleme 11 Kasım 2021, 15:04
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: Genel Başkanımızın konuşması HDP’ye yönelik değildi

İÇİNDEKİLER

FETÖ'ye düzdüğü methiyelerle bilinen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'yi hedef alan sözlerini düzeltmeye çalıştı.

YOK BÖYLE GERİ ADIM!

Fondaş medyadan Gerçek Gündem'e konuşan Erdem, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" açıklaması ile ilgili "Bu konuda parti içinde hiçbir fikir ayrılığı yok. Genel Başkanımız geçen hafta grup toplantısında oldukça önemli ve aslında çok da ağır bir konuşma yaptı. Ama bu konuşma aslında HDP'ye yönelik bir konuşma değildi." sözlerini sarf etti.

Erdem, Akşener'in sözlerinin AK Parti ve MHP'ye karşı bir isyan olduğunu savundu.

MERAL NE DEMİŞTİ?

Siirt'te bir PKK sempatizanının "Kürdistan" diye bağırmasına sessiz kalan ve tepkilerin odağında olan Akşener, geçtiğimiz hafta partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır" demişti.

İYİ PARTİ'NİN TERÖR TİYATROSU: HİÇ KİMSE APTAL DEĞİL

Erdem'in skandal açıklamalarıyla ilgili A Haber'e konuşan Takvim yazarı Ekrem Kızıltaş, "Karşı karşıya kaldığımız şu. Hatırlayın Kılıçdaroğlu, Suriye - Irak tezkeresine hayır demesinin ardıdan bunun müdaafası adedinde 'tezkereye evet demek cumhuriyete ihanet demektir' diyerek Türkiye'ye ihanet etmenin karşısında laf salatası yaparak bir şeyler söylemeye çalıştı. Ama 84 milyon farkındaki Suriye - Irak tezekeresi bu ülkenin varlığı ve bekası ile ilgili bir mesele karşısında Türk Silahlı Kuvvetlerine hayır demek devlete ihanettir. Sonra Yozgat'ta yaptığı açıklamada Kandil'i yerle yeksan etmekle falan bahsetti. Aklı başında olan herkes bıyık altından güldü. Hatırlayacaksınız Akşener, Siirt ziyareti sırasında bir HDP'li kendisine 'Kürdistan' diye laflar edince tek kelime edemedi. Bunun ardından geldiğinde 'HDP ile PKK'yı aynı yerde konumlandırıyoruz' dedi. Bir genel başkan yardımcısı da bu lafı örtmek için saçmaladı tabiri caizse. Hiç kimse sağır değil, hiç kimse aptal değil. Herkes kimin ne dediğini niye söylediğini biliyor. Özellikle İyi Partililer diyorum çünkü milliyetçi muhafazakar bir tabanı Milliyetçi Harekat Partisi'ni ele geçirmeye çalışırken bunu beceremeyip o partiden bölebildikleriyle oluşturdukları bir parti İyi Parti. Ve bu parti milliyetçi ve muhafazakar bir tabana yaslanıyorum derken HDP ile iş birliği yani PKK ile beraber oluşturdukları bir parti iş birliği yapıyorlar. Bunu da milletimize izah sadedinde birtakım tiyatrolar oynuyorlar." ifadelerini kullandı.

KÜRDİSTAN SESSİZLİĞİ

İTTİFAK OYUNU

FETÖ'YE METHİYELER...

"DEMİRTAŞ SERBEST BIRAKILMALI"

PKK'YA DESTEK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN