Haydar Baş'ın oğlu Ayasofya Camii'nde Mustafa Kemal Atatürk'e mevlid okutma krizi çıkardı

Şehit ağabeyi Tahir Gümren'e "Senin bacını s....rim" küfrünü savuran İyi Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'ın skandalıyla iyice köşeye sıkışan muhalefet yeni bir provokasyon peşinde... Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 10 Kasım’da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Mustafa Kemal Atatürk için mevlidi şerif okutma talebi reddedildiğini duyurdu. Mustafa Kemal Atatürk ve Ayasofya Camii'nin seçilmesi şüpheleri artırırken fondaş medyanın gündemi değiştirmek için kopya başlıklarla provokasyonu paylaşması dikkatlerden kaçmadı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 09 Kasım 2021, 13:48 Güncelleme 09 Kasım 2021, 16:24
Haydar Baş’ın oğlu Ayasofya Camii’nde Mustafa Kemal Atatürk’e mevlid okutma krizi çıkardı

İÇİNDEKİLER

Karanlık odaklar kuklaları devreye soktu. Şimdi de Mustafa Kemal Atatürk üzerinden operasyon hazırlandı...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 10 Kasım'da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Mevlid-i Şerif okutma taleplerinin İstanbul Valiliği tarafından reddedildiğini açıkladı.

Baş, İstanbul Valiliğinin red gerekçesini açıklamadı.

BABASININ YERİNE GEÇEN OĞLU MUSTAFA KEMAL ÜZERİNDEN KRİZ ÇIKARMA PEŞİNDE

Geçen sene yaşamını yitiren BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın koltuğuna oğlu Hüseyin Baş oturmuştu.

BTP'nin İstanbul Valiliği'ne yaptığı başvuruda, "Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitlerimizin ruhları için 10 Kasım 2021 Çarşamba günü yatsı namazına müteakip Ayasofya Camii'nde Mevlid-i Şerif Programı yapmak istiyoruz. Gereğinin bilgilerinize arz ederiz." ifadeleri kullanılmıştı.

NEDEN AYASOFYA SEÇİLDİ? MESELE MEVLİD DEĞİL PROVOKASYON

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin neden seçildiğini açıklamadan manipülasyona devam eden Baş sosyal medya hesabından, "10 Kasım'da Ayasofya Camii'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebimiz reddedildi. Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış." sözlerini sarf etti.

FONDAŞ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME DERDİNDE

Fondaş medya Lütfü Türkkan'ı korumak için birbirinin kopyası başlıklarla "Mustafa Kemal Atatürk'e Ayasofya'da mevlid okutulma talebi reddildi" provokasyonunu servis etti.

KENDİSİ YASAKLAMIŞTI

Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Mart 1924 tarihli kararname ile hutbelerde adından bahsedilmesini bizzat kendi imzası ile yasaklamıştı. Kararnamede Atatürk, "Bundan sonra hutbelerde isim zikredilmeksizin "millet ve cumhuriyetin saadet ve selametine dua edilmesini" istiyor. Duaların 'millet ve Cumhuriyet'in selameti için yapılmasına ilişkin isteğin gerekçesine de hilafeti kaldıran yasal düzenlemede rastlanıyor. İlgili yasanın birinci maddesinde "halifeliğin hükümet, Cumhuriyet, yani TBMM'nin anlam ve kavramı içinde zaten saklı olduğu" belirtiliyor.

Soner Yalçın'ın sahibi olduğu fondaş medyanın operasyon sitesi Odatv

PKK ve FETÖ paralelinde yayın yapan Cumhuriyet

CHP'nin fonladığı KRT

İyi Parti'nin fonladığı Yeniçağ

ABD, Osman Kavala ve FETÖ'nün fonladığı T24

İYİ PARTİ'Lİ LÜTFÜ TÜRKKAN HAKKINDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN