CHP'li İBB geldiği gibi gitti! TÜGVA'daki hukuksuz baskına ilişkin açıklama: "Tahliye kararı yok, olsa 1 dakika beklemeyiz"

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz bir şekilde zorbaca TÜGVA'nın Adalar'da bulunan binasını işgal etti. Konuya ilişkin A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, İBB'nin gasp ettiğini vurguladı. Eminoğlu, "Açıkçası geldikleri gibi gittiler. Türkiye bir hukuk devletidir. Herhangi bir tahliye kararı kesinlikle yok ara karar var. Canan Hanım'a sorduk tahliye kararı nerede? Herhangi bir belge bilgi paylaşamadılar. Çünkü öyle bir tahliye kararı yok. Tahliye kararı olsa anında 1 dakika beklemeden terk ederiz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2021, 00:20 Güncelleme 07 Ekim 2021, 10:58
CHP’li İBB geldiği gibi gitti! TÜGVA’daki hukuksuz baskına ilişkin açıklama: Tahliye kararı yok, olsa 1 dakika beklemeyiz

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuksuz bir şekilde TÜGVA'nın Adalar'da bulunan binasına girmiş ve içerideki eşyaları zabıta ekipleriyle çıkartmıştı. Olay kısa sürede gündem olurken, İBB haksız olduğu için binadan çıkmak zorunda kaldı.







TÜGVA GENEL BAŞKANI O ANLARI ANLATTI
A Haber'e özel açıklamalarda bulunan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu yaşanan süreci en ince ayrıntılarına kadar anlattı.



Eminoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bir günümüzü daha gençlerle birlikte harcamak varken bu zihniyetle uğraşmakla geçirdik. Ama hakkımızı sonuna kadar savunduk, savunmak zorundaydık. Olay özetle; 2018 yılında dönemin İBB yönetimiyle bir anlaşma yapılıyor ve bu anlaşmayla birlikte Adalar'da yıllardır kullanılmayan üst kat konumundaki yer tahsis değil, tamamen kiralık çalışmasıyla 10 yıllık kiralık sözleşmesi yapılıyor.

"İÇERİ GİRİP BÜTÜN EŞYALARIMIZI TALAN ETTİLER"
Şu anda 3 yıl geçti. Yeni İBB yönetimi geldikten sonra bizi buradan çıkartmak için bir süreç başlatıyor. Ama bununla ilgili hiçbir mücbir sebep yok. Bu süreç devam ederken, bununla ilgili biz haber alıyoruz maalesef Adalar'daki CHP ilçe yönetimi ve yine CHP'li İBB belediyesinin zabıtaları vakfımıza 2021 yılında yani 3. dünya ülkelerinde görülmeyecek bir manzarayla birlikte vakıf kapılarının kilitleri değiştiriliyor. Gasp, vandallık, zorbalık... Adına ne dersek diyelim. İçeri girip bütün eşyalarımızı talan ediyorlar. Biz nelerin alındığını şu anda tespit edemiyoruz. Kamyonlara doldurup bunları vakıftan uzaklaştırıyorlar, nereye götürdüklerini bilmiyoruz.



KAFTANCIOĞLU'NA TEPKİ: "SEN NEREYE GELİYORSUN, NEREYE GİDİYORSUN?"
Maalesef sanki bunlar yaşanmamış gibi karşı taraf o kadar cüretkar ki CHP il başkanı bugün bütün 39 ilçe başkanına manifesto niteliğinde bir mesaj yazarak Adalar' a gidiyoruz diyor. Sen nereye geliyorsun nereye gidiyorsun?



"HADLERİNİ BİLMELERİNİ İSTEDİK"
Baktığın zaman kiracıyız hepimiz. Kiracı olduğumuz bir eve akşam geliyoruz ev ahalisini görmek var bir de yabancı insanları görmek var. Biz de o durumdayız. Kiracı olduğumuz eve giriyoruz ve hiç tanımadığımız insanları görüyoruz. Yaklaşık 30 saat vakfımızı terk etmediler. Bütün hukuki süreçleri işleterek polis marifetiyle o içeriye giren vandalları oradan çıkarmış olduk. Yaşanan hadise bizleri çok derinden üzdü. Bunlar sadece Türkiye Gençlik Vakfı değil, buradan cesaret edip diğer vakıflarımıza aynı muameleyi yapma cüretlerini gösterebilirler. O yüzden hadlerini bilmelerini istedik.

"AÇIKÇASI GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER"
Açıkçası geldikleri gibi gittiler. Türkiye bir hukuk devletidir. Herhangi bir tahliye kararı kesinlikle yok ara karar var. Canan Hanım'a sorduk tahliye kararı nerede? Herhangi bir belge bilgi paylaşamadılar. Çünkü öyle bir tahliye kararı yok. Tahliye kararı olsa anında 1 dakika beklemeden terk ederiz. Tahliye kararını göstermeleri için çağrıda bulunduk, şu ana kadar bilgi belge paylaşamadılar.

"BUNLARIN YALANLARINA CEVAP VERMEKLE YETİŞEMEZSİN"
Bunların yalanlarına cevap vermekle yetişemezsiniz. 3. şahıslara kiraladığımızla ilgili bir belge bilgi bir şey açıkladıkları takdirde özür dileyeceğimizi ifade ediyoruz. Böyle bir belge yok."



TÜGVA İSTANBUL'DAN İBB'NİN TAHLİYEYE İLİŞKİN İDDİALARINA YANIT

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul İl Temsilciliği, Adalar İlçe Temsilciliğinin tahliye edilmek istenmesine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) öne sürdüğü iddialara sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

TÜGVA İstanbul'un Twitter hesabından, "Tarafımıza yüklenen asılsız iddiaların aslını sizler için derledik." notuyla paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, İBB tarafından yapılan açıklamada "TÜGVA sözleşmeye aykırı olarak iskeleyi 3. kişilere devrettiği için sözleşme feshedilmiştir." denildiği anımsatılarak, TÜGVA'nın sözleşmenin imzalandığı 2018 yılında bu yana kiralanan yerin tamamını kütüphane, ücretsiz çay kahve ikramı ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler için gençlerin hizmetine sunduğu kaydedildi.

Açıklamada, İBB'nin, "İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin Büyükada İskelesi'nin kesin olarak tahliyesine karar verdiğini" ifade ettiği hatırlatılırken, "Mahkemenin tahliyeye dair hiçbir kararı söz konusu değildir. Böyle bir tahliye kararı olsaydı, zaten kararın kendisi paylaşılırdı. İddia sahiplerinden 'olmayan tahliye kararını' paylaşmalarını bekliyoruz." denildi.


CHP'li İBB Sözcüsü Murat Ongun'un iddialarına da cevap veren TÜGVA İstanbul, "İBB zabıtaları ve Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı hukuksuzluğu gündemden düşürmek için piyasaya sürdüğü yeni yalan hakkında açıklamamızdır." ifadeleriyle yapılan kara propagandaya tepki gösterdi.



Yapılan paylaşımda, "Yalanlar değil hakikat kazanacak. Gençler CHP faşizmini yenecek!" ifadelerine yer verildi.