İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'HDP' çelişkisi!

2023 seçimlerine giden süreçte pazarlık halinde olan CHP - İYİ Parti ve HDP'den her geçen gün yeni bir açıklama geliyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tutarsız bir açıklama ile gündeme geldi. Akşener geçtiğimiz yıl HDP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu kabul etmiş, ''HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz'' demişti. Akşener bu açıklamasından bir yıl sonra ise ''HDP meşru bir partidir'' ifadelerini kullanarak kendisi ile çelişti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Eylül 2021, 23:26 Güncelleme 27 Eylül 2021, 23:48
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ’HDP’ çelişkisi!

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine giden süreçte adayını belirmeyen Millet İttifakı'nın bileşenleri pazarlıklarını sürdürüyor.

CHP - İYİ Parti ve HDP'den her geçen gün yeni bir açıklama geliyor.

Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tutarsız bir açıklama ile gündeme geldi.

Akşener geçtiğimiz yıl HDP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu kabul etmiş, ''HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz'' demişti. Akşener bu açıklamasından bir yıl sonra ise ''HDP meşru bir partidir'' ifadelerini kullanarak kendisi ile çelişti.

"HDP'Yİ PKK'NIN YANI BAŞINDA KONUMLANDIRIYORUZ"
Akşener, 23 Nisan 2020'deki mesajında, "Biz HDP'yi PKK'nın yanı başında, uzantısı olarak konumlandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"AN İTİBARİYLE LEGALDİR"
Bu sözlerinin kayda geçtiğini bile bile Akşener 24 Eylül 2021'de yaptığı açıklamada HDP için, "Meclis'te varlığı sürdüren bir parti an itibariyle legaldir. Hukuk karşısında meşrudur" iddiasında bulundu.

HDP DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYDUĞU İÇİN SÖYLEM DEĞİŞİTİRDİ
Akşener'in 2023'te HDP'nin desteğine ihtiyaç duyduğu için söylem değiştirdiği ve pazarlık olarak kullandığı şeklinde yorumlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN