Alman DW Türkçe, Almanya'daki yardım kampanyalarını nesnel verirken Türkiye'dekiler için kışkırtıcı dil kullandı

Küresel medyanın Alman ayağı olan Deutsche Welle (DW) Türkçe, Başkan Erdoğan'a saldırmaya devam ediyor. Almanya'daki sel felaketinde, "Selzedelere destek için ülke çapında yardım kampanyaları başlatıldı" ifadelerini kullanırken, Türkiye'deki afetler ile ilgili haberinde, yardım kampanyaları eleştirildi. Haberleri gerçekler üzerine kurgulamayan DW Türkçe, konumu düşük muhaliflerin sosyal medya paylaşımlarına bile geniş yer ayırırken, bakanların açıklamalarını haberin en sonunda ve eksik bilgilerle sundu. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2021, 11:09 Güncelleme 13 Ağustos 2021, 12:22
Alman DW Türkçe, Almanya’daki yardım kampanyalarını nesnel verirken Türkiye’dekiler için kışkırtıcı dil kullandı

İÇİNDEKİLER

Alman merkezli Deutsche Welle Türkçe'nin Türkiye kamuoyuna yönelik manipülatif ve kışkırtıcı haber dili devam ediyor.

Olağanüstü kriz durumlarında habercilik yaparken toplumu korku, endişe ve infiale sürükleyebilecek içerikler üretiyor.

Türkiye'yi küresel medya ağının kuşatması altına sokmaya çalışan Batı, ülkeyi "Türkçe" yayınlar ile hedef alıyor. Bunun Almanya ayağı DW Türkçe haber sitesi...

ALMAN HÜKÜMETİ SEL AFETİNDE ACİZ KALDI

Almanya'nın Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu su baskınlarında 200'e yakın kişi hayatın kaybetti. Alman devleti vatandaşlarına sosyal yardım yapmakta oldukça zayıf kaldı. 10 güne yakın sürede bölgede sürüklenen araçlar dahi çekilmedi. Almanya'da yaşayan ve selden etkilenen Esma Akkuş, o dönem sel felaketini anlatırken, "Araç sahiplerinin çekiciyi kendisinin bulması ve masrafları yine kendisinin ödemesi gerekiyor. İşte burası çok özendiğiniz, Avrupa'nın ekonomik olarak en güçlü ülkesi denilen ve sosyal devlet olduğu iddia edilen Almanya! Selin üzerinden bir hafta geçti, burada ilk sıcak yemek bir Türk derneği olan 'Avrupa Türk İslam Birliği' (ATİB) tarafından dağıtıldı. Akıl alır gibi değil, anlatsak inanmazlar." şeklinde konuşmuştu.

DW TÜRKÇE'NİN İKİ YÜZÜ

DW Türkçe Almanya'daki sel afeti sonrası başlatılan yardım kampanyalarını böyle gördü:

"Almanya'yı etkileyen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 106'ya yükseldi. Selzedelere destek için ülke çapında yardım kampanyaları başlatıldı. Alman Futbol Birliği ve Alman Futbol Ligi selden etkilenenler için 3 milyon euro yardım fonu ayırıyor."

Aynı DW Türkçe, Türkiye'deki afetler için oluştururulan yardım kampanyalarını kötüledi.

DW Türkçe sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanlığı kararıyla AFAD artık yangın ve sel afetlerinden zarar gören kişiler için yardım kampanyası başlatabilecek. Karar muhalefetin tepkisine neden oldu" ifadeleriyle verdi.

MUHALEFETİN PAYLAŞIMLARI BİLE EN ÖNDE DEVLETİN AÇIKLAMALARI EN SONDA VE EKSİK BİLGİ...

Haberde muhalefet figürlerinin sosyal medyadaki temelsiz kara propagandalarını öne çıkaran DW Türkçe, devletin afetzedelere yaptığı büyük yardımlarla ilgili bilgileri haberin en sonunda, küçük ve eksik bir şekilde yer ayırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN