AYM’nin Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı FETÖ ve PKK’yı sevindirdi! Can Dündar, Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan…

Anayasa Mahkemesi FETÖ ve PKK’nın sözcülüğüne soyunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 'hak ihlali' kararı verdi. Kararın Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından yerel mahkeme HDP’li Gergerlioğlu’nun tahliyesine hükmetti. Gergerlioğlu’nun tahliyesi Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan gibi FETÖ’cüleri firari Can Dündar'ı ve her fırsatta PKK propagandası yapan Ahmet Aziz Nesin’i sevindirdi.

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2021, 23:17 Güncelleme 07 Temmuz 2021, 11:41
AYM’nin Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı FETÖ ve PKK’yı sevindirdi! Can Dündar, Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan…

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi her fırsatta FETÖ ve PKK'nın sözcülüğüne soyunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için hak ihlali kararı vermesi başta FETÖ'cüleri ve PKK destekçilerini sevindirdi.

PKK PROPAGANDASINDAN TUTUKLANMIŞTI
FETÖ'cülerin sözcülüğüne soyunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçundan tutuklandı.

AYM HAK İHLALİ KARARI VERDİ
Anayasa Mahkemesi ise 1 Temmuz'daki Genel Kurul gündem toplantısında, Gergerlioğlu'nun, paylaşımları nedeniyle terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırılmasının ifade özgürlüğünün, dokunulmazlık hakkını kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi nedeniyle de seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ihlal edildiğine ilişkin başvurusunu görüştü.

Yüksek Mahkeme, oy birliğiyle Gergerlioğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar vermiş, kısa kararın bir örneğinin de başvurucunun tutukluluk halinin sona erdirilmesi suretiyle ihlal ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yargılamayı yapan mahkemeye gönderilmesini kararlaştırmıştı.

TAHLİYE EDİLDİ
Bu kapsamda Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Gergerlioğlu'nun tutukluluk halinin sona erdirilmesine karar verdi.

Kararın Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından yerel mahkeme HDP'li Gergerlioğlu'nun tahliyesine hükmetti.

KARAR TERÖR DESTEKÇİLERİNİ SEVİNDİRDİ
Gergerlioğlu tahliyesinin ardından Twitter üzerinden "Nerede kalmıştık?" paylaşımında bulundu.

Paylaşımına Firari FETÖ'cüler ve PKK destekçisi isimler destek verdi.

FETÖ'CÜLERDEN PEŞ PEŞE MESAJ
Gergerlioğlu'nun paylaşımına yanıt veren Firari FETÖ'cüler Emre Uslu ve Adem Yavuz Arslan "Hoş geldiniz geçmiş olsun" paylaşımı yaptı.

PKK propagandası yapmak suçundan yargılanan Ahmet Aziz Nesin de "Hoş geldin Gergerlioğlu" şeklinde paylaşım yaptı.

FİRARİ DÜNDAR DA SEVİNDİ
MİT tırları davasında yargılanan firari Can Dündar da Gergerlioğlu'nun oğlu Salih'in yaptığı paylaşıma "Bütün esirler salıverilsin" ifadeleriyle destek verdi.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ
Gergerlioğlu'nun AYM tarafından serbest bıraklması FETÖ ve PKK destekçileri tarafından sevinçle karşılanırken soyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

DEFALARCA FETÖ VE PKK PROPAGANDASI YAPTI
AYM tarafından serbest bırakılan HDP'li Gergerlioğlu defalarca kez ortaya attığı yalanlarla FETÖ'cülere kalkan oldu ve PKK propagandası yaptı.

İşte onlardan bazıları;
Gergerlioğlu, terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ'e karşı yapılan Barış Pınarı Harekatı'na "barış pınarı değil kan pınarı" diyerek karşı çıkmıştı.

Verdiği bir röportajda Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "PKK terör örgütü müdür?" diye soruluduğunda "terör örgütüdür" diyemememiş PKK'yı meşrulaştırarak bir terör varsa "devlet de PKK da terör estiriyor" ifadeleriyle skandala imza atmıştı.

Gergerlioğlu internetten FETÖ'cü Abdulhamit Bilici ve Enes Kanter'in aralarında bulunduğu bir grupla toplantıya katıldı.

FETÖ'cülerin sosyal medyada gündem ettiği "ÇıplakAramaya DurDe" etikletiyle "30 kadına çıplak arama yapıldı" yalanını yaymış iddia edilen nezarethanenin görüntüleriyle bu yalan da çürütülmüştü.

GERGERLİOĞLU'NUN TUTUKLANMA SÜRECİ
Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018'de "PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan hapse mahkum edilmişti.

Mahkeme kararının, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine dosya Yargıtaya gelmişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu'na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'li Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen ve kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunmuş, Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerenin ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşmüştü.

Daha sonra tutuklanan Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.