SON DAKİKA! AK Parti İstişare Toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan AK Parti İstişare Toplantısı'nın ardından parti sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Başkan Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki gösteren Çelik, "Sömürge valisi ifadesi yakışıksız bir ifadedir." ifadelerini kullandı. Kamuoyunun gündemini meşgul eden Elmalı Davası ile ilgili soruya da yanıt veren Çelik, "AK Parti olarak Elmalı Davası'nı yakından takip ediyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2021, 13:13 Güncelleme 01 Temmuz 2021, 13:39
SON DAKİKA! AK Parti İstişare Toplantısı sonrası Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan AK Parti İstişare Toplantısı'nın ardından parti sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, İP Genel Başkanı Meral Akşener'in Başkan Erdoğan hakkındaki sözleriyle ilgili olarak "Sömürge valisi ifadesi yakışıksız bir ifadedir. Doğru ve ahlaki kabul edilemez." ifadelerini kullanırken, Elmalı Davası'nın da yakından takip edildiğini belirtti.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar
Kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanımız Kıbrıs'ta 20 Temmuz'da törenlerine katılacak. AK Parti MYK'sı orada olacak, çok güçlü bir katılım sağlayacağız. KKTC'nin yanında olduğumuzu AK Parti de orada olarak gösterecek. İç ve dış konulara ilişkin değerlendirmeler oldu. Gençlerimizin, çiftçilerimiz, işçilerimizin, kadınlarımızın görüşleri değerlendirmeleri yapılarak not alınması sağlandı. Ekim-kasım ayında yeni bir tur başlayacak.

SORU-CEVAP
15 Temmuz Törenleri: 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıralarıyla, milletimizin direnişiyle, milletimizin darbe girişimini bertaraf ettiği milli bir gün. 15 Temmuz, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla anılacak. Her sene Cumhurbaşkanımızın katılmasıyla değerlendirilen milli bir günümüz.

20 Temmuz Törenleri: 20 Temmuz törenlerine Cumhurbaşkanımız daha önce de katılıyordu. Bu sene önemli bir anlamı olacak. KKTC'ye yönelik saldırıların arttığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, KKTC'nin yanında olduğunu bu sene daha anlamlı şekilde gösterecek.

Meral Akşener'in sözleri: Sömürge valisi ifadesi yakışıksız bir ifadedir. Doğru ve ahlaki kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı milletimizin oylarıyla seçilmiştir, Türk devletini temsil etmektedir, orduların başkomutanıdır. Bu ifade milli iradeye karşı saygısız bir ifadedir. Biz kurumlarla ilgili olarak nerede duracağımızı, eleştirisi sınırı ile hakaret sınırını siyasetçi belirleyemezse öyle bir atmosfer ortaya çıkar ki siyasetçi meşruiyet alanını zedeler.

Elmalı Davası: Hepimizi çok üzen olaylar bunlar. Vicdani hassasiyetlerin yüksek olması takdire şayan. Elmalı davasına sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Davayı yakından takipe diyoruz. Biz dosyada ne olduğunu bilemeyiz. Biz hassasiyeti ortaya koyarız sürecin yürütülmesi yargının işi. HSK soruşturma açmıştır. Hepsini yakın bir hassasiyetle takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Dosya ile ilgili kendimiz hüküm veremiyoruz.

Hayvan Hakları Yasası: 2 hafta önce MYK sonrası söylemiştim. Cumhurbaşkanımız bu dönem Meclis kapanmadan çıkmasını söylemişti. Bu konuda çok can acıtan, hayvan dostlarımıza karşı işkenceden hiçbir şekilde insan vicdanının kabul etmeyeceği muameleleri görüyoruz. Artık insan sayılmayacak şekilde işkenceye imza atılabiliyor. Toplumsal bilinç iyi bir noktada. Hayvanların korunması için mücadele veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz, büyük emekleri var. Cumhurbaşkanımız, bu haftaki MYK'da Meclis'e sevk edilmesini söyledi. Herkesin ortak hassasiyeti olduğunu değerlendiriyoruz. Kanun teklifinin Meclis'in takdiriyle kanunlaşırsa, teklifin verdiği bir mesaj var. İnsan ortak bir varoluşu paylaşıyor. Burada hayvanların mal ve eşya olmaktan çıkarılması başta olmak üzere STK'lardan, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alan bir kanun teklifi. Güçlü düzenlemeler olduğu gibi, bunun kendi varoluşumuzu anlamlandırma bakımından güçlü bir mesaj olarak kayda geçeceğini düşünüyoruz.