'Demokrat Amca'cılık oynayan Kılıçdaroğlu unutsa da arşiv unutmaz: Gençlerin bursu iptal edildi, vekil seçilmelerine karşı çıkıldı

Son zamanlarda gençlere yönelik bir algı yapma girişiminde bulunarak 'Demokrat Amca'cılık oynayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imaj çalışmasını arşivdeki kirli dosyalar bozdu. Kılıçdaroğlu'nun partisi binlerce öğrencinin faydalandığı bursu Anayasa Mahkemesine açtığı dava sonucu iptal ettirmişti. Aynı CHP, gençlerin milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesine de karşı çıkmıştı.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2021, 04:06 Güncelleme 02 Temmuz 2021, 04:26
’Demokrat Amca’cılık oynayan Kılıçdaroğlu unutsa da arşiv unutmaz: Gençlerin bursu iptal edildi, vekil seçilmelerine karşı çıkıldı

İÇİNDEKİLER

A Haber ekranında yayınlanan 'Memleket Meselesi' programında kendisini 'Gençlerin Demokrat Amcası' olarak tanımlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imaj çalışmasını arşivdeki kirli dosyalar bozdu.


Kılıçdaroğlu'nun partisi CHP, belediyelerden binlerce yükseköğretim bursu alan öğrencinin desteğini Anayasa Mahkemesine başvurup iptal ettirmişti.



Aynı CHP gençlerin milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesine de karşı çıkmıştı.

"CHP GENÇLERİ SİYASETTEN SOĞUTUYOR"
Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31 yaşında genç bir vekil olarak Meclis'te olduğuna dikkat çeken Özboyacı, "Türkiye'nin en büyük potansiyeli genç nüfusu, şunu gözden kaçırıyor muhalefet, gençlere ulaşmak istiyorsanız onlara gerçek ve somut şeyler önermelisiniz. Ben 31 yaşında bir genç olarak şunu söylemek istiyorum, Türkiye'de gençler dünyaya çok açıklar, kendilerini geliştirmeye çok açıklar. Bugün Türkiye'nin en büyük sorunu niteliksiz muhalefet. Ben bugüne kadar 18-19 yıldır CHP'nin eller tutulur, vatanda millete faydalı bir tane fikir ve projesini hatırlamıyorum. Bize somut, gelecekte vaad edecek bir proje sunamıyorlar. Bizi o kadar yalan stratejileriyle boğuyorlar ki gençleri siyasetten soğutuyorlar." ifadelerini kullandı.