Yılmaz Özdil'in Sedat Peker kadar itibarı yok mu? CHP medyasıı kara parayla mı fonlandı?

Sözcü gazetesi yazarları Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil’in birbirine girmesini köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, durumu dost kavgası olarak göstermeye çalışanlara tepki gösterdi. Altınok, “Parti medyasından yayılan kötü kokuların burnuna kadar geldiği anlaşılan Özdil'in ifşasını ve Dündar'ın kestiği raconları "dost kavgası" diye basitleştirmeye çalışıyorlar. İşleri bu” dedi.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2021, 07:21 Güncelleme 23 Haziran 2021, 08:53
Yılmaz Özdil’in Sedat Peker kadar itibarı yok mu? CHP medyasıı kara parayla mı fonlandı?

İÇİNDEKİLER

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in firari Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD tarafından hazırlanan iddianamede bazı muhalif kanallarla ilgili kara para suçlamalarının yer aldığını söylemesi muhalif medyayı bir anda karıştırdı.

Uğur Dündar, geçtiğimiz gece katıldığı bir televizyon programında Yılmaz Özdil için "Karşıma çıkarsan fena yaparım" tehdidinde bulundu. Söz konusu skandal gündeme bomba gibi düşmüşken Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, iki isim arasındaki restleşmeyi köşesine taşıdı.

İşte Melih Altınok'un yazısından bir bölüm:
Sözcü
yazarı Uğur Dündar geçen gece bir televizyon kanalında aynı gazetede yazan kankası Yılmaz Özdil'i "Karşıma çıkarsan fena yaparım" diye tehdit ediyordu.
Sebebi, Özdil'in firari Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD tarafından hazırlanan iddianamede bazı muhalif kanallarla ilgili kara para suçlamalarının yer aldığını söylemesi...
Habertürk'te patlayan Veyis Ateş skandalı nedeniyle günlerdir yazdığımız Korkmaz'ın, Uğur Dündar'ın da kuruluşunda yer aldığı Artı1 TV'de para akladığını ima etmesi...

"Bağımsız bildiğimiz gazeteciler" diyerek dostlarına sert girmesi.
Aslında CHP medyasıyla ilgili bu iddia ilk değil. Daha önce Yurt Gazetesi'nin sahibi CHP'li Durdu Özbolat da, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a "Tele1'in kaynağını açıklamazsan sana sorarım; kaynak benden çaldığın paralar mı yoksa Akın İpek'ten aldıkların mı?" demişti...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

CHP MEDYASI KARA PARAYLA MI FONLANIYOR?
Skandalı köşesine taşıyan bir diğer isim ise Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel oldu. Tezel, "Skandal büyük! CHP medyasıı kara parayla mı fonlandı?" başlıklı yazısında "Asıl bu sorular tartışılmalı: "Onlar yandaş" lafını ağızlarından düşürmeyen, her gün dürüst gazetecilik nutukları atanlar, Korkmaz'ın kara parasıyla mı habercilik yaptılar? Ya da kara parayla habercilik yaptıklarını biliyorlar mıydı? Sonra ne oldu da mali kriz çıktı? Kara para CHP medyasına uzanmış mıydı? Çok karışık, oyun içinde oyunun da olabileceği olaylar bunlar! Sezgin Baran Korkmaz'ı daha çok konuşuruz!" ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SOSYAL MEDYA BUNU KONUŞUYOR!
Yayınlarında terör örgütü propagandasıyla gündeme gelen ve kurucuları arasında Dündar'ın da yer aldığı Artı1 TV'nin, Avusturya'da tutuklanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz tarafından finanse edilerek kurdurulduğunu ima eden Özdil, "SBK'nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD'de açılan davanın iddianamesinde yazıyor. Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! Dürüst ve güvenilir(!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor" paylaşımı yaptı. Uğur Dündar ise, "Yazıklar olsun. Sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin... Kötü kalpli. Karşıma çıkarsan çok fena olur. Bu benim yediğim bir hançerdir. Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin" dedi.

"PARANIN İDEOLOJİSİ OLMUYOR"
Dündar ile Özdil arasındaki tartışma, sosyal medyanın da bir numaralı gündem maddesi oldu. İşte bazı tepkiler:
AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar: "Sezgin Baran Korkmaz, bu sefer de Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar'ın arasına girmiş. Ne adammış, sağlı/ sollu dağıtıyor. Paranın ideolojisi olmuyor, maalesef."

MHP Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek: "Takıntılar, saplantılar, herkese tepeden bakmalar derken... Şimdi birbirlerine girdiler... 'Siz abi-kardeşsiniz' diye seslenme boyutunu bile aştı olay...""Takıntılar, saplantılar, herkese tepeden bakmalar derken... Şimdi birbirlerine girdiler... 'Siz abi-kardeşsiniz' diye seslenme boyutunu bile aştı olay..."