Başkan Erdoğan'ın Şuşa ziyaretine damga vuran an! Aliyev at hediye etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin ardından Azerbaycan'a gitti. Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen tarihi Şuşa kentini ziyaret eden Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile "Cıdır Düzü Şenlikleri"ne katıldı. Aliyev, Başkan Erdoğan'a at hediye etti. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 15 Haziran 2021, 21:26 Güncelleme 15 Haziran 2021, 21:48
Başkan Erdoğan’ın Şuşa ziyaretine damga vuran an! Aliyev at hediye etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar, ilişkilerin "Tek millet iki devlet" anlayışıyla geliştirildiği kardeş ülke Azerbaycan'a çok sayıda resmi ve çalışma ziyaretinde bulundu.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle gerçekleştirdiği ziyarette, Ermenistan işgalinden kurtarılan, 28 yıl sonra ezan sesinin duyulduğu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ'ın sembol şehri olarak kabul edilen Şuşa'da temaslarda bulundu.

Erdoğan, Aliyev ile baş başa görüştükten sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Heyetler arası görüşmenin ardından iki lider, düzenledikleri ortak basın toplantısında Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A SÜRPRİZ HEDİYE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Şuşa'daki tarihi yerleri gezerek, Cıdır Ovası'nda Karabağ atlarının gösterisini izledi.