Müsilaj belası için Başkan Erdoğan emir verdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj sorununa karşı hazırlanan Acil Eylem Planı'nı açıkladı. Marmara'nın tamamını koruma altına alacaklarını belirten Bakan Kurum, atık su arıtma tesislerinin tümünün yenileneceğini bildirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2021 Güncelleme 07 Haziran 2021, 07:00
Müsilaj belası için Başkan Erdoğan emir verdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Marmara Denizi'nin önemli sahilleri, müsilajla kaplandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, olaya el attı. BİLİM- 2 Marmara Araştırma Gemisi'ne çıktı.

"Marmara'mızı kaderine terk etmeyeceğiz. Aynı Haliç'te Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi'mizde de Boğaz'da da gereken tüm adımları atıyor olacağız. 7/24 çalışacağız. Bu işte herkes elini taşın altına koymalı. Tüm kurumlar ile sürekli işbirliği halindeyiz. Şimdi Marmara denizinin dijital ikizini oluşturacağız. Gemi kaynaklı kirlilikten karasal kirliliğe kadar her şey takip edilecek" açıklamasını yaptı.

EYLEM PLANI TOPLANTISI
Kocaeli'de düzenlenen Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı'nda katıldı. Marmara Belediyeler Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Burada ortak çevre yönetimi ve eylem planı değerlendirmeleri yapıldı.

MÜSİLAJ EKİPLERİ İŞBAŞINDA
Anadolu Yakası'nda daha yoğun görülen müsilaj için ekipler Caddebostan Sahili'nde temizliğe girişti. Önce deniz salyasının bir noktada birikmesi için denize bariyer çekildi. Ardından depolama tanklarına alınan müsilajlar, bertaraf edildi. Temizlik çalışmalarının büyük bir titizlikle süreceği belirtildi.