AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den hastane yolunu yapmayan İBB'ye tepki: Para değil irade sorunu var

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiri yağmuruna tuttu. İBB yönetiminin finansal sorunları öne sürerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmadığını hatırlatarak, “50 yıl önce 'petrol yok' diye petrol kuyularını kapatan zihniyetle, ulaşım tünellerini kapatan zihniyet aynı. İBB’de para değil irade sorunu var. İBB’nin Metrokent’ten Şehir Hastanesi’ne kadar olan yolu yapacacak parası mı yoktu?” diye sordu. İBB sorumluluğundaki 978 atın kaybolması ve 226 atın bakımsızlıktan ölmesine de değinen Kabaktepe, "Öldü denilen atların ölüm belgesi yok." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2021, 23:06 Güncelleme 05 Haziran 2021, 23:32
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’den hastane yolunu yapmayan İBB’ye tepki: Para değil irade sorunu var

İÇİNDEKİLER

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiri yağmuruna tuttu.

Kabaktepe, İBB yönetiminin finansal sorunları öne sürerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin yolunu yapmadığını hatırlatarak, "50 yıl önce 'petrol yok' diye petrol kuyularını kapatan zihniyetle, ulaşım tünellerini kapatan zihniyet aynı. İBB'de para değil irade sorunu var. İBB'nin Metrokent'ten Şehir Hastanesi'ne kadar olan yolu yapacacak parası mı yoktu?" diye sordu.

"İBB YÖNETİMİ 2 YILDA SADECE 'TEMEL ATMAMA TÖRENİ' YAPTI"
Osman Nuri Kabaktepe; "İstanbul'da 1994'te 4 tane içme suyu arıtma tesisi vardı; 2019'da 21'e yükselttik. 2 tane atık su arıtma tesisi vardı, 87'ye yükselttik. CHP'li İBB yönetimi ise 2 yılda sadece 'temel atmama töreni' yaptı." ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZE FAYDASI VARSA BİZ DE DESTEKLEYELİM"
Kabaktepe, İBB yönetimine çağrıda da bulundu ve "Mevcut İBB yönetimine çağrımız; bu şehri yönettiğinizi göstermek için hizmet üretin. İstanbul'u yönettiğinizin ispatı sadece duvardaki resminiz olmasın, yaptığınız hizmetlerle anılın. Bir belediyenin yatırım kararları, Bakanlığın veya Cumhurbaşkanlığı'nın iznine tabi değildir. İstanbul'a hizmet etmek için izne ihtiyacınız yok. Projenizi hazırlayın, milletimize faydası varsa biz de destekleyelim. Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı için kredi izni verilmişti. Yenidoğan-Hastane Metrosu'nun ise AK Parti döneminde öz kaynaklarla yapılması kararı alınmıştı. CHP'li İBB, bu hattı da borçlanarak yapmak istedi. Taşıma kapasitesinden daha fazla yük yüklerseniz onu taşıyamaz. Yönetimdeki beceri eksikliği siyasette kapasite baskısına dönüşüyor. Baskıdan kaçmak için görevlerini yerine getirmek yerine naylon algılara yöneliyorlar. CHP'li İBB yönetimi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na başvuruda bulunuyor. Dosyalar özensiz ve eksik hazırlanmış. Eksikleri tamamla gel deniliyor. İBB'de bunu 'projemizi reddettiler' diye pazarlıyor" ifadelerini kullandı.

"İBB'DE İRADE SORUNU VAR"
Osman Nuri Kabaktepe, İBB yönetiminin finansal sorunları öne sürerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin yolunu yapmadığına dikkat çekti. Kabaktepe, "50 yıl önce 'petrol yok' diye petrol kuyularını kapatan zihniyetle, ulaşım tünellerini kapatan zihniyet aynı. İBB'de para değil irade sorunu var. İBB'nin Metrokent'ten Şehir Hastanesi'ne kadar olan yolu yapacacak parası mı yoktu? Tüm İstanbul yollarına astıkları 'İstanbul Senin' pankartlarına ayrılan bütçeyle bile yapılırdı o yollar" diye konuştu.

"'ÖLDÜ' DENİLEN ATLARIN ÖLÜM BELGESİ YOK"
Sabah'ın haberine göre İBB sorumluluğundaki 978 atın kaybolması ve 226 atın bakımsızlıktan ölmesine de değinen Kabaktepe, "978 at nerede diye sorduk. İBB yönetimi hala şeffaf bir açıklama yapmadı. Bu atlar nereye, kimlere, ne karşılığında verildi? Reklam filminde kullanılan 1 at hariç diğer atların ne durumda olduğu konusunda endişeliyiz. Öldü denilen atların ölüm belgesi yok. Kayıp denilen atlar hakkında bir tutanak yok. Atlar kamu parasıyla satın alındı ve adeta buhar oldu. Bu işin sorumlusu kim? Atların akıbeti nedir? Açıklayın" ifadelerine yer verdi.

"2 YILDA 5 KEZ ŞU ZAMMI İSTEDİLER"
Kabaktepe; İBB yönetiminin Mayıs ayı meclisinde ele alınan İSKİ Olağan Kongresi'nde 2019 yılında AK Parti tarafından getirilen 'İnsani Su Kullanım Hakkı'nı kaldırmak istediğini de hatırlattı.

Kabaktepe, "Seçim zamanı 'suyu ucuzlatacağız' diyenler 2 yılda 5 kez suya zam istediler. En son meclis oturumunda ise yüzde 50 zam istediler. Hani her şeyi ucuzlatacaktınız? AK Parti dönemine ait usulsüzlük, yolsuzluk varsa buyursunlar adliye orada, savcılık orada. Evrak sallamaya gerek yok. Adresi bilmiyorlarsa söyleyelim, araçları yoksa taksi gönderelim.

CHP'nin itiraz ettikleri yapılmasaydı; İstanbul'da karşıya geçebilmek için 3 köprü, Marmaray ve Avrasya Tüneli'ni kullanmak isteyen herhangi biri yolda kalırdı. AK Partimizin pusulası, milletimizin istek ve beklentileridir. Eser ve hizmet siyasetine aralıksız devam edeceğiz" dedi.

"2 METRO DURAĞI AÇTILAR TEBRİK EDERİM"
Kabaktepe, İBB yönetimin reklam ve algıya dayalı yönetimine de göndermede bulundu ve "İstanbul'da güzel şeyler de oldu. Mesela sehven 500 bin ton asfalt döküldü. Maliyetinin 2 katına süt dağıttılar. 2 yılda 2 metro durağı açıldı. Tebrik ederim 2 durak yaptıkları için" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN