Maskelerden ne zaman kurtulacağız? Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: Bakanımız kısa süre sonra açıklama yapacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında "1,5 metreye dikkat edildiği zaman maskeden de kurtulmak mümkün ama sosyal mesafe şart. Bakanımız kısa bir süre sonra bununla ilgili açıklama yapacak" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2021, 00:31 Güncelleme 02 Haziran 2021, 00:50
Maskelerden ne zaman kurtulacağız? Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: Bakanımız kısa süre sonra açıklama yapacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Koronavirüs salgınına yönelik normalleşme ve aşılama çalışmalarına değinen Erdoğan, "Maskelerden ne zaman kurtulacağız?" sorusunu da yanıtladı.



İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

MASKELERDEN NE ZAMAN KURTULACAĞIZ?
Öncelikle şunu çok açık net söylemekte fayda görüyorum. Maske, mesafe, hijyen. Bu 3 başlık söz konusu. Sosyal mesafe, maske önem arzediyor. Sosyal mesafe gündemimizde yerini koruduğu zaman arada mesafe konulması halinde maskeden de kurtulmak mümkün olur.



1,5 metreye dikkat edildiği zaman maskeden de kurtulmak mümkün ama sosyal mesafe şart. Bakanımız kısa bir süre sonra bununla ilgili açıklama yapacak. Şu şartlarda maskeyi de çıkarabiliriz diye. 1,5 metre gibi mesafeyi aramızda koruduğumuzda maskeyi çıkarabiliyoruz.



"3. DOZ AŞIMI OLDUM"
Ciddi manada aşımız geliyor. Aşılarımızın gelişiyle birlikte 50-55 yaş üstüne de yoğun bir şekilde yapmaya başlayacağız. Aşılarla birlikte ciddi manada korunma sürecini tıbben de olmuş olacağız. Ben 3 aşımı oldum, bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım.