CHP'yi yerden yere vurup istifa eden Muharrem İnce Memleket Partisi'ni kurdu! İşte Memleket Partisi'nin A Takımı

Son dakika haberine göre CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce, Memleket Partisi'ni kurdu. Partinin sözcüsü yine CHP'den istifa eden Gaye Usluer oldu. Partinin kurucular kurulunda yer alan isimler arasında CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Gaye Usluer yer alırken, iş insanları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ile gazeteci Şaban Sevinç de partideki tanınmış isimler oldu.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2021, 14:52 Güncelleme 17 Mayıs 2021, 16:45
CHP’yi yerden yere vurup istifa eden Muharrem İnce Memleket Partisi’ni kurdu! İşte Memleket Partisi’nin A Takımı

İÇİNDEKİLER


Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Eylül 2020'de Sivas'ta başlattığı "Memleket Hareketi" sonrası hazırlığını yaptığı Memleket Partisi'nin resmi olarak kurulması için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu.

Partinin sözcülüğüne, kısa süre önce CHP'den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Usluer'in bugün partinin ilk basın toplantısını düzenledi ve Memleket Partisi'nin resmen kurulduğunu duyurdu.

İşte Usluer'in açıklamaları:

Aynı zamandaki gelecekteki parti meclisimizi de temsil ediyor. Kasım ayında kurultayı yaptıktan sonra seçimle gelen organlarımızla sizleri selamlayacağız. Genel Başkanımız tarafında paylaşılan parti yönetimini paylaşmak istiyorum.

YÖNETİM KURULU:

Muharrem İnce Genel Başkan

Gaye Usluer Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü

Hakkı Akalın Genel Sekreter

Hüseyin Avni Aksoy Genel Başkan Yardımcısı

Özcan Özer Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Ali Çelebi Gene Başkan Yardımcısı ve Parlemento Sözcüsü


Mevlüt Dudu, Mert Ünlü, Yavuz Kayhan Yüreğir, Genel Sekreter Yardımcıları

Serkan Akgün, Genel Sayman

Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkan Sayan, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Aligüven arkadaşlarımız Merkez Yönetim Kurulu üyeleri

Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri ise, Mustafa Kemal Çiçek Disiplin Kurulu Başkanı

İlke Deniz Durda, Ayça Özsoy Sarıkamışlı, Muharrem Yıldız, Sıla Yavuz, Ender Ödem, Mustafa Çağlayan, Mustafa Laik Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri

Genel Başkan Danışmanları ise, Yusuf Sel, Alper Karaoğlan, Gürbüz Evren, Burak Hasar, Ali Tunç Can, Mahir Bakan, Ahmet Özalp

"MAVİ PARTİMİZİN SLOGANI"
Yarın saat 11:00'de Genel Başkanımız ilk basın toplantısını gerçekleştirecek. Yarın il başkanlarımıza yetki belgesi teslim edilecek. Sözlerimi bitirirken 'mavi' demek istiyorum. Mavi partimizin sloganı, mavi huzur demek, mavi adalet demek. Geleceği birlikte kazanacağız demek. 'M' memleket demek, 'a' adalet demek, 'v' vicdan demek son hafi işsizlere iş demek.


CHP'YE RESTİ ÇEKİP İSTİFA ETMİŞTİ

Muharrem İnce ayrılırken CHP'ye şu sözlerle yüklenmişti;

"(Mustafa Kemal) deyip, 'Mustafa Kemal Atatürk' diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. 'Ben askeri değilim, yoldaşıyım' diyenlerle yolumu ayırıyorum. Sen kimsin de yoldaşı oluyorsun. Anafartalar'da, Conkbayırı'nda, Dumlupınar'da var mıydın da yoldaşısın? İsmet Paşa yoldaşıydı, sen askerisin. Bu kadar basit. Grup Başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp, atamayı getiren bu yönetimle, bu arkadaşlarla yollarımı ayırıyorum.

CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. 50 yıl CHP'ye küfredip bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. Geçmişte CHP aleyhine miting düzenleyip, bugün CHP'de yönetici olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Soros'çuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

'Ne işimiz var Libya'da' deyip, Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu yönetimin değersizleştirdiği ilkeleri yaşatmak için bu arkadaşlardan ayrılıyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN