Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Filistin diplomasisi! Peş peşe kritik görüşmeler

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin için yaptığı diplomasi trafiği bayramda da sürüyor. Erdoğan, Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, Irak Başbakanı Kazimi ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefonda görüştü. Erdoğan daha sonra Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefonda görüştü.

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2021, 13:06 Güncelleme 14 Mayıs 2021, 01:01
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Filistin diplomasisi! Peş peşe kritik görüşmeler

İÇİNDEKİLER

İşgalci İsrail'in Filistinli Müslümanlara ve Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırılar sürerken Türkiye en sert tepkileri verdi ve vermeye devam ediyor.

Dünyayı ve Müslüman ülkeleri işgale karşı ses vermeye çağıran Recep Tayyip Erdoğan bayramda da Filistin için diplomasi trafiğini sürdürüyor.

PEŞ PEŞE KRİTİK GÖRÜŞMELER
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan ile eski Malezya Başbakanı Muhammed'in karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulunduğu görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve baskıları da ele alındı.

İSRAİL'E GEREKEN DERS VERİLMELİ
Erdoğan, daha sonra Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Erdoğan ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulundu.

İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, Erdoğan, Mescid-i Aksa, Gazze ve Filistinlilere saldıran İsrail'e gereken dersin verilmesi amacıyla uluslararası alandaki girişimlerinde Kırgızistan'ı da yanlarında görmek istediklerini ifade etti.

İSRAİL'E KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETME
Başkan Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ile telefonda görüştü. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik vahşi saldırıları karşısında tüm platformlarda sürdürdükleri çalışmalarda Afganistan'la birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

BİR GÖRÜŞME DAHA
Başkan Erdoğan Irak Başbakanı Kazimi ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan ile Irak Başbakanı Kazımi'nin karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulunduğu görüşmede, İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve Filistinlilere yönelik saldırıları da ele alındı.

BUHARİ İLE GÖRÜŞME
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, görüşmede, karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulundu.



İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'e yönelik saldırıları dolayısıyla uluslararası camianın hukuk, adalet ve vicdan yoksunu İsrail'e gereken dersi vermesi için çabaladıklarını, Nijerya'nın da bu haklı davada Filistinlilerle dayanışma göstereceğine inandığını ifade etti.

Başkan Erdoğan Telegram hesabından görüşmeye ilişkin paylaşım yaptı:
"Değerli kardeşim,

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Görüşmede karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulunduk.

Filistin'e yönelik saldırıları dolayısıyla uluslararası camianın hukuk, adalet ve vicdan yoksunu İsrail'e gereken dersi vermesi için çabaladığımızı, Nijerya'nın da bu haklı davada Filistinlilerle dayanışma göstereceğine inandığımı ifade ettim.
"

DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefonda görüştü.

Başkan Erdoğan yaptığı görüşmeye ilişkin Telegram hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Değerli kardeşim,

Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Görüşmede karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulunduk, ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmeleri değerlendirdik.

İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve Filistinlilere yönelik saldırılarını ele aldık.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN