Türkiye Hahambaşılığı'ndan terör devleti İsrail'e tepki: Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz

Terör devleti İsrail işgal altındaki Mescid-i Aksa’da ve Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına bir tepki de Türkiye Hahambaşılığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada, "Ramazan Bayramı arifesinde, herbirine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2021, 21:00 Güncelleme 10 Mayıs 2021, 21:07
Türkiye Hahambaşılığı’ndan terör devleti İsrail’e tepki: Kudüs’te yaşanan son gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz

İÇİNDEKİLER

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filistinlilere saldırdı. Saldırılarda 331 Filistinli'nin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde gerçekleşen patlamada 3'ü çocuk 9 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE HAHAMBAŞILIĞI: BÜYÜK BIR ÜZÜNTÜ VE ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ

Türkiye Hahambaşılığı, "Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Türkiye Hahambaşılığı'nın açıklaması şöyle:

"Ramazan Bayramı arifesinde, herbirine saygı duyduğumuz İbrahimi dinler ve kültürler için kutsal olan Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri büyük bir üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz..."

"Bu bağlamda, bir an evvel barışçıl bir çözüm bulunması için ele ele verilmesini ve şiddetin yerini kucaklaşmaya bıraktığı bir mübarek Ramazan bayramının sulh ve huzur içinde geçmesini Yüce Allah'tan diliyor, dua ediyoruz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN