Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nden mazlum Filistin halkı ve Mescid-i Aksa'ya dua

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 87 yıl sonra Ayasofya'da idrak edildi. Ellerin semaya kalktığı mübarek gecede mazlum Filistin halkı ve Mescid-i Aksa da unutulmadı. Bir vatandaş, "Bu mübarek gecede çocuklarım ve ailemin duaları Filistin ile, Türkiye'den başka hiçbir ülke İsrail zulmüne karşı tavır alamıyor" diyerek duygularını dile getirdi. Bir başka vatandaş da Ayasofya'da oluşan ortamın insanı mest ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2021, 06:07 Güncelleme 09 Mayıs 2021, 06:53
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nden mazlum Filistin halkı ve Mescid-i Aksa’ya dua

İÇİNDEKİLER

24 Temmuz 2020 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 87 yıl sonra Kadir Gecesi idrak edildi.

Vatandaşlar, Bin aydan daha hayırlı olan geceyi yıllar sonra Ayasofya'da idrak etmenin heyecanı ile ellerini semaya kaldırdı.

FİLİSTİNLİ MAZLUMLAR UNUTULMADI
Mübarek gecede, İsrail zulmü altındaki Filistinli mazlumlar da unutulmadı.

Takvim.com.tr'den Ahmet Zeren'e konuşan İbrahim Dağ isimli vatandaş, İsrail'i lanetledi, Filistinli mazlumların yanında olduğunu belirtti.



ÇOCUKLARIM VE AİLEMİN DUALARI FİLİSTİN İLE
Dağ, "Şu anda elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor, dualarımız Filistin halkıyla. Onları gördüğümüz zaman içimiz çok yanıyor. Çocuklarım ve ailemin duaları onlarla beraber. Bu Kadir Gecesi'nde Allah inşallah dualarımızı kabul eder" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN BAŞKA KİMSE SESİNİ ÇIKARAMIYOR
Başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok Arap ülkesinin İsrail zulmüne karşı tavır koyamadığını belirten İbrahim Dağ, "Türkiye'den başka hiç kimse sesini çıkartmıyor" dedi.

AYASOFYA İNSANI MEST EDİYOR


Furkan Küçükyıldız isimli vatandaş ise Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının önemine değinerek 87 yıl sonra eda edilen Kadir Gecesi'nin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi. Küçükyıldız, Ayasofya'da oluşan ortamın insanı 'mest ettiğini' sözlerine ekledi.

RAMAZAN COŞKUSU MAHYA İLE TAÇLANDI
87 yıl sonrası ilk Kadir Gecesi'nin idrak edildiği Ayasofya'da Ramazan coşkusu mahya ile taçlandı.

Camiye asılan ilk mahyada "La ilahe illallah" yazıyor.