Veli Ağbaba'nın atadığı CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut 16 yaşındaki kıza tecavüz etti! CHP olaya sessiz kaldı

CHP'de tecavüz skandallarına bir yenisi daha eklendi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından göreve getirilen Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut'un 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip hamile bıraktığı ortaya çıktı. Olayın ayrıntıları dehşete düşürdü. Skandalın ortaya çıkmasından çekinen CHP'li başkanın, çocuğun ailesine sessiz kalmaları için yüklü miktarda para verdiği de iddia edildi. A Haber muhabiri olayın detaylarını bölgeye giderek canlı yayında aktardı. Kale ilçe başkanlığı önünden yayın yapan Fırat Öztürk, CHP'nin tecavüz olayına sessiz kaldığının altını çizdi. Fırat Öztürk, "Veli Ağbaba tarafından, CHP Malatya il ve ilçe başkanlığından herhangi bir açıklama yok ve Süleyman Karabulut'a da ulaşılamıyor." dedi.

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2021, 11:28 Güncelleme 07 Mayıs 2021, 12:08
Veli Ağbaba’nın atadığı CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut 16 yaşındaki kıza tecavüz etti! CHP olaya sessiz kaldı

İÇİNDEKİLER


CHP'de ardı arkası kesilmeyen taciz ve tecavüz vakalarına bir yenisi daha eklendi. CHP'li Veli Ağbaba tarafından göreve getirildiği öğrenilen CHP Kale İlçe Başkanı 62 yaşındaki Süleyman Karabulut'un 16 yaşındaki Berivan isimli bir kız çocuğunu hamile bıraktığı ve bu olayın kapatılması için ailesine para verildiği iddia edildi.



CHP SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
A Haber muhabiri Fırat Öztürk, tecavüz olayına dair son dakika gelişmelerini Kale ilçe başkanlığı binasının önünden aktardı. Öztürk, "Hala bir açıklama yok, CHP sessizliğini koruyor" dedi. Öztürk, "Kale CHP İlçe Başkanı Süleyman Karabulut 16 yaşındaki Berivan isimli bir genç kıza tecavüzde bulunduğu iddiası var. Ve bu tecavüz sonrasında da Berivan isimli kız çocuğu, çocuk dünyaya getirdi. Detaylar bir TV programında ortaya çıktı. Berivan'ın resmi olarak evlendiği kişi açıkladı, 'biz evlendiğimizde 6 aylık hamileymiş' iddiasında bulundu ve çocuğun kendinden olmadığını söyledi." dedi.



TECAVÜZCÜYE ULAŞILAMIYOR
Fırat Öztürk, "Veli Ağbaba tarafından, CHP Malatya il ve ilçe başkanlığından herhangi bir açıklama yok ve Süleyman Karabulut'a da ulaşılamıyor. Buradaki vatandaşlarla görüştüğümüzde özellikle bu ilçenin bu tür durumla anılması çok zorlarına gittiğini belirtiyorlar ve bir an önce olayın aydınlatılmasını ve şahsın emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmasını istiyorlar" şeklinde konuştu.

Bir TV programına katılan Berivan isimli gencin kocası Erdal Berivan'ın evlenmeden daha önce hamile olduğunu aktardı.

Berivan'ın kız arkadaşı ise telefonla yayına bağlanarak, Berivan'ın kendisine bu olayı anlattığını ve Süleyman diye birinin hamile bıraktığını iddia etti.

İstanbul-Çerkezköy'de yaşayan 35 yaşındaki Erdal Taşdemir, sosyal medyada tanıştığı ve 5 ay sonda evlendiği o zaman 16 yaşında olan B.Ç.'nin evlenmeden önce başkasından hamile kaldığını evlendikten sonra öğrendiğini anlattı. Erdal Taşdemir, eşinin bir süre sonra evden kaçarak başka sevgilisinin yanına gittiğini söyledi.

"BANA ÇOCUĞUN BABASININ SÜLEYMAN K. OLDUĞUNU SÖYLEDİ"
2018 yılında Malatya'da bir yurtta kalan ve 16 yaşında olan Berivan İle Sosyal medya üzerinde tanıştıklarını söyleyen Erdal Taşdemir, "Sosyal medyada 5 ay konuştuk. 6 aylık hamileymiş, ben hamile olduğunu bilmiyordum, yaşını da bilmiyordum. Bana çocuğun babasının Süleyman K. olduğunu söyledi. Daha sonra başka sevgilisiyle kaçtı. Beni dolandırdı, benden olmayan çocuğu üzerime kaydettirdi, ondan kurtulmak istiyorum, boşanmak istiyorum. Üzerimden çocuğun komple alınmasını istiyorum." ifadelerini programda ileri sürdü.

"ANNEYE "10 BİN TL PARA ALDI" SUÇLAMASI"
Programdaki iddiaya göre genç kızın yetiştirme yurdunda kalırken hamile kaldığı ileri sürüldü.
Süleyman K. ile kızın annesinin komşu oldukları ileri sürüldü. Kızın annesinin de Süleyman K.'dan 10 bin TL para aldığı da program da iddia edildi. Kızın annesi böyle bir iddiayı kabul etmedi.

Erdal Taşdemir, Malatya'ya gelerek Berivan'ı yetiştirme yurdundan alarak mahkemeye yaşını büyütmeye annesi ile birlikte gittiklerini de ileri sürdü.

ODA ARKADAŞI CANLI YAYINDA ANLATTI
Malatya Kız Yetiştirme Yurdunda B.Ç. ile bir hafta oda arkadaşlığı yapan genç kız ise canlı yayına bağlanarak, "Berivan'ı bebeğin babası Süleyman diye birisi demişti. Hatta 'Annem olayı kapatmak için para felan aldı' demişti." ifadelerini kullandı.

B.Ç.'nin ise şuanda nerede olduğu bilinmiyor. Ancak, Erdal Taşdemir, B.Ç.'nin İ.U. adlı şahsın yanında olduğunu ileri sürdü.

İLÇE BAŞKANLIĞINDAN VE PARTİDEN İSTİFA ETTİ
CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman K. ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada görevinden ve partisinden istifa ettiğini, hukuki yollara başvuracağını bildirerek şu ifadeleri kamuoyuna sundu; "Bugün (...) programda hakkımda bir genç kıza 'tecavüz' etmiş olduğum şeklinde asılsız iddialar yer almıştır, program esnasında adım açıkça söylenmiş ve fotoğrafım ekrana yansıtılmıştır. Kişilik haklarıma onuruma adı açıkça söylenerek üyesi olduğum CHP'ye alçakça saldırmıştır. Hiçbir somut delil olmadan üzerime suçlu yaftası yapıştırılmıştır. Bu iftiralara karşı hukuki yollardan gerekli cevap verilecektir. İftiralardan zarar görmemesi için üyelik ve ilçe başkanlığı görevini gururla yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisinden derhal istifa ettim."

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Canlı yayında ortaya çıkan iddialar üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı adli yönden soruşturma başlatırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ise idari soruşturma başlattığı, soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU İLE FOTOĞRAFLARI VAR
Karabulut'un CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile birlikte çektirdiği fotoğrafları ortaya çıktı.

VELİ AĞBABA TARAFINDAN GÖREVE ATANDI
CHP Malatya Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut'un göreve de Ağbaba tarafından atandığı öğrenildi.

Ağbaba'nın skandala karışan bu isme nasıl onay verdiği ise merak konusu oldu.

CHP'DEKİ TECAVÜZ SKANDALLARI
Kale İlçe Başkanı Karabulut'un karıştığı tecavüz skandalı CHP'nin karıştığı basına yansıyan 23. skandal oldu.

Bursa'dan İstanbul'a Şişli'den Kepez'e kadar birçok il ve ilçede CHP'li isimler taciz ve tecavüz olayına karıştı.

İşte o taciz ve tecavüz vakalarının yer aldığı grafik:

KILIÇDAROĞLU SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ
CHP'de her geçen gün bir yenisi ortaya çıkan taciz ve tecavüzler hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan henüz bir açıklama gelmedi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca yaptığı açıklama ile duruma tepki gösterdi.

Koca, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Veli Ağbaba, Sayın Enver Kiraz açısından CHP içerisinde gerçekleşen taciz, tecavüz olayları sıradanlaşmış olabilir. Bu sıradanlığın kazandırdığı duyarsızlık ile bu meseleye tepkisiz kalabilirler. Fakat biz Malatya'da 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edilmesine sessiz tepkisiz duyarsız kalamayız. Bu işin de kimsenin yanına kâr kalmasına izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.

Koca'nın açıklaması şu şekilde:
Birkaç gündür Malatya gündemini meşgul eden çirkin bir hadise ile alakalı olayın kesinleşmesi ile birlikte bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya'mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur.

Üzülerek belirtmek isterim ki, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde defalarca gerçekleşen taciz, tecavüz olaylarına karşı zerre tepki göstermeyen ses çıkarmayan CHP'li yöneticiler, ilimizde cereyan eden bu son olay ile birlikte yine kafalarını kuma gömmüş vaziyetteler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın referansı ile ataması yapılan bu ilçe başkanı ile alakalı ne Veli Ağbaba'dan ne de Parti Genel Başkanından bir tek cümle, bir tepki, bir işlem yapıldığına dair emare ne duyduk ne de gördük. Bir kız çocuğuna tecavüz eden parti temsilcileri ile alakalı dahi adım atamayan omurgalı bir duruş sergileyemeyen CHP'li yetkililer bu vahim hadisenin maalesef karşısında değil de arkasındaymış gibi bir duruş sergilemişlerdir.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Veli Ağbaba, Sayın Enver Kiraz açısından CHP içerisinde gerçekleşen taciz, tecavüz olayları sıradanlaşmış olabilir. Bu sıradanlığın kazandırdığı duyarsızlık ile bu meseleye tepkisiz kalabilirler. Fakat biz Malatya'da 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edilmesine sessiz tepkisiz duyarsız kalamayız. Bu işin de kimsenin yanına kâr kalmasına izin vermeyiz.

Siyasi sıfatları bir tarafa bırakarak, bir hukukçu, bir baba ve Malatya'nın bir evladı olarak söylüyorum; bu ahlaksızlığın, bu alçaklığın kimsenin yanına kâr kalmasına izin vermeyeceğiz, peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız.

Üzerlerine vazife olmayan her konuda konuşan, pervasızca iftiralar, yalanlar savuran CHP'li yetkililerin bir kız çocuğuna tecavüz eden CHP'li ilçe başkanı için tek kelime etmemeleri kanımıza dokunmuştur. Mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesini aradığımız şu günlerde böyle elim bir olay ile Malatya'mızın anılmasından dolayı üzüntülerimi bildiriyorum. Ak Parti olarak suçluların en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapacağımızdan Malatyalı hemşehrilerimizin şüphesi olmasın.