AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'nin '128 milyar dolar' yalanına tepki: En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü '128 milyar dolar nerede?' şeklindeki kara propaganda ve yalan kampayasına sert tepki gösteren Çelik, "Emekli amiraller bildirisi konusundaki sınıfta kalan tavırlarını örtmek için 128 milyar dolar meselesini sürekli ortaya çıkarıyorlar. En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2021, 18:58 Güncelleme 19 Nisan 2021, 22:57
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten CHP’nin ’128 milyar dolar’ yalanına tepki: En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi

İÇİNDEKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' şeklindeki kara propagandasına sert tepki gösterdi.

CHP'nin emekli amiraller bildirisi konusunda sergilediği tavır ile sınıfta kaldığını belirten Çelik, "Bu tavırlarını örtmek için 128 milyar dolar meselesini sürekli ortaya çıkarıyorlar" ifadelerini kullandı.



EN GÜZEL CEVABI KENDİ MİLLETVEKİLLERİ VERDİ
CHP'nin yalan kampanyasına ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Çelik, "En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi" diyerek CHP'li İlhan Kesici'nin "128 milyar dolar" iddialarına ilişkin yaptığı açıklamayı örnek gösterdi.



CHP'NİN YALANINI CHP'Lİ İLHAN KESİCİ ÇÜRÜTTÜ
CHP İstanbul Milletvekili ve ekonomist İlhan Kesici, yandaş Halk TV'de katıldığı programda, CHP'nin "128 milyar dolar nerede" algısına ters düşecek açıklamalarda bulundu.

KESİCİ: "128 MİLYAR DOLAR KAYBOLMAZ"
"128 milyar dolar kaybolmaz. Okumayı bilenler girer MB sitesine görür" diyen Kesici, "Nereye gider, nereden gelir. O bilgilerin üstüne bir tahminimiz var. Ama şimdi söylersem kendi sorduğumuz soruyu kırmış olurum" sözleri ile partisinin iddialarını çürüttü.


AK PARTİLİLERDEN AÇIKLAMA
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin, partisinin yürüttüğü "128 milyar dolar kayıp" kampanyası ile ilgili yaptığı "Rezerv kaybolmaz. Devletin her şeyi kayıt altındadır" açıklaması AK Partililere soruldu. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlhan Bey'in açıklaması çok yerinde bir açıklamadır. 128 milyar dolarlık yalan bombasını patlatmıştır." ifadelerini kullanırken, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise, "İlhan Kesici açıklamasıyla CHP'nin iftirasını yerle bir etti. CHP'yi ele verdi." dedi.



"ALÇAK İFTİRALARI ELLERİNDE PATLADI"
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İlhan Kesici'nin açıklamasıyla CHP'nin iftirasını yerle bir ettiğine dikkat çekerek, "CHP'yi ele verdi. CHP 'çamur at izi kalsın' taktiğini itiraf etmiş oldu. Her ne kadar İlhan Kesici, CHP'den gelen baskılar sonrası kendi sözlerini inkar etse de, alçak iftiraları bir kez daha ellerinde patladı." ifadelerini kullandı.

"128 MİLYAR DOLARLIK YALAN BOMBASI PATLADI"
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise, İlhan Kesici'nin açıklamalarının 'çok yerinde' olduğunu belirterek, "128 milyar dolarlık yalan bombasını patlatmıştır. İlhan Bey'in söylemiş olduğu sözler gerçeklerdir. 128 milyar doların Merkez Bankası'ndan buharlaşma ihtimali yoktur. Böyle bir şey asla olamaz. CHP ve muhalefetin külliyen yalanıdır. Bu yalanı İlhan Kesici'nin ortadan kaldırması güzel bir söylem olmuştur." dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNİ TEMBİHLEMEZSE BÖYLE İFŞA OLURLAR"
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin açıklamalarının değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle son yıllarda kendi mensuplarının ifadesiyle yalanın kurgu merkezi olarak çalıştığına dikkat çeken Salih Cora, "İlhan Kesici, Merkez Bankası'nın kayıtlarının açık olduğunu söyledi. Okuma yazma bilen internete girer, bilançoları inceler. Neyin nereye verildiği açık bir şekilde bellidir. Burada kaybolma gibi bir durum söz konusu değildir. Yalan üretirken, algı operasyonu yaparken, kendi bu konuyla ilgili milletvekillerini de tembihlemesi gerekiyor. Eğer tembihlemezse böyle ifşa olurlar." dedi.

"BU BİR ALGI YÖNETİMİDİR"

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kesici çok önemli bir şey söyledi. Merkez Bankası bilançolarına atıf yaptı. Bu soru aslında çok boş bir sorudur. Bu bir algı yönetimidir. Algıya yönelik bir harekettir. Bunun altı boştur"