Son dakika! Muğla'nın Datça ilçesinde deprem | Son depremler

Gelen son dakika haberine göre AFAD, Muğla'nın Datça ilçesinde açıkları - Ege Denizi'nde 5.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan alan taramasında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi. İşte Ege Denizi depremine ilişkin ayrıntılar...

Giriş Tarihi 13 Nisan 2021, 23:37 Güncelleme 14 Nisan 2021, 09:30
Son dakika! Muğla’nın Datça ilçesinde deprem | Son depremler

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... AFAD, Muğla'nın Datça ilçesinin 19,61 kilometre açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini açıkladı.

Şiddetli depremin ardından merkez üssüne yakın bölgelerde yaşayanlar panik yaşadı.

AFAD, saat 23.08'de Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen depremin derinliğini 2,51 km olarak duyurdu.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale (MAG-AME) ekipleri, 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçe merkezi ve kırsal mahallerde gece boyu alan taraması yaptı. Sabah saatlerine kadar devam eden alan taramalarında, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı açıklandı.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ

Kandilli Rasathanesi son depremler listesi verilerine göre Akdeniz Oniki adalar bölgesinde peş peşe meydana gelen depremlerin ilki 5.3 şiddetinde olarak ölçüldü.

Yerin 2.3 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Türkiye'de Muğla ili Datça ilçesinde hissedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: DEPREMİN ARDINDAN...

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını bildirdi.

Çataklı, Twitter hesabındaki paylaşımında, saat 23.28'de Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, "Depremde Valiliğimizden ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgilere göre, olumsuz bir ihbarın ulaşmadığı öğrenilmiştir." ifadesini kullandı.

İlgili birimlerin tarama çalışmalarına devam ettiğini belirten Çataklı, Muğla'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

MUĞLA VALİLİĞİNDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı belirtilerek, "Saat 23:28 sıralarında Ege Denizi Datça ilçemiz açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası AFAD ekipleri tarafından alan taraması devam etmekte olup, 23.30 itibari ile Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Muğla merkez ve ilçelerinde AFAD koordinasyonundaki saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlimiz genelinde AFAD Başkanlığı tarafından 24 saat izlenen toplam 25 adet deprem istasyonu bulunmakta olup gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN