SON DAKİKA! Darbe imalı bildiriye imza atan emekli amirallerin gözaltı 4 gün süresi uzatıldı

Son dakika haberine göre darbe imali bir bildiri yayınladıkları gerekçesiyle gözaltında bulunan emekli amirallerin sorgusunun devam etmesi için ek gözaltı süresi talep edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin soruşturmasında 10 şüphelinin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2021, 16:46 Güncelleme 08 Nisan 2021, 22:17
SON DAKİKA! Darbe imalı bildiriye imza atan emekli amirallerin gözaltı 4 gün süresi uzatıldı

İÇİNDEKİLER

Emekli 104 amiralin imzasını taşıyan 'Montrö bildirisi' ile ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 emekli amiral de ileri yaşları gerekçesiyle ifadeye çağrılmıştı. Gözaltında bulunan isimlerin Emniyet'teki işlemleri sürüyor. Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda el konulan bilgisayar, tablet, USB bellek, hard disk gibi dijital materyallere ilişkin beklenen rapor ile HTS kayıtları soruşturma dosyasına gönderildi.

SAVCILIKTAN TALEP

Amirallerin sorgusunun sürmesi için gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulundu.

ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Bildiri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiral gözaltı sürelerinin uzatılması için adliyeye götürüldüler.

GÖZALTILAR UZATILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan şüphelilerin gözaltı sürelerinin uzatılması için Sulh Ceza Hakimliği'nden talepte bulundu. Bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan, diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağladığı öne sürülen emekli amiraller Kadir Sağdıç, Ramazan Cem Gürdeniz, Ali Sadi Ünsal, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Alaeddin Sevim, Ergun Mengi, Bülent Olcay, Atilla Kezek, Nadir Hakan Eraydın, polis tarafından Ankara Adliyesi'ne getirilerek, nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Zanlıların beyanını alan hakimlik, savcının talebini kabul ederek, gözaltı süresini 4 gün uzattı.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan emekli amirallerin ev aramaları, dijital materyallerinin incelemesi ve HTS kayıtlarının incelenmesi devam ederken soruşturma kapsamında emekli amirallerin yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılarının araştırıldığı belirtilmişti. Soruşturmada, bildiriyi hazırlayan şüphelilerin görevde olan muvazzaf subaylarla irtibatı olup olmadığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dışında diğer komutanlıklarla da irtibat kurulup kurulmadığı, başka kişilere imza için baskı yapılıp yapılmadığının araştırıldığı kaydedildi.