
Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın memleketi Yozgat'ta yas var. PKK ve FETÖ'ye karşı mücadelenin sembol isimlerinden olan Erbaş'ın acılı ablası Hüsniye Korana konuştu: "Yavrum 17 yaşında köyden ayrıldı. Ana baba hasretiyle yandı. Vatanı için çalıştı. Ne tatil bildi ne izin. Vatana adadı kendini kurban olduğum gardaşım. Sürekli görevdeydi. 6 kardeşiz. Tek erkek kardeşimizdi. Babam ona bu yüzden hep 'bi tanem' derdi. Biz onu el bebek gül bebek büyüttük. Hukuku kazandı ama 'Ben asker olacağım' dedi ve askeri okula gitti. Vatan sağ olsun. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin."
'BİZ GENELKURMAY BAŞKANI OLMASINI BEKLİYORDUK'
Erbaş'ın çocukluk arkadaşı ve doğduğu köyün muhtarı olan Mustafa Kurt ise, şehit Erbaş'ın en son annesi Cemile Erbaş'ın cenazesi için 10 ay önce köye geldiğini belirterek, "Çocukluğumuz beraber geçti, ilkokulda aynı sınıftaydık. Askeri okulu kazandıktan sonra Yozgat'tan ayrıldı. Ama irtibatı hiç kesmedi. Sürekli konuşuyorduk. Biz onun Genelkurmay Başkanı olmasını bekliyorduk, şehit oldu çok üzgünüz" diye konuştu. Kurt, Erbaş'ın doğduğu iki katlı tarihi evi de gösterdi.
BABACANLIĞI VE BEYEFENDİLİĞİYLE HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU
Bitlis'teki helikopter kazasında 10 askeriyle birlikte şehit olan 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, başta Elazığ olmak üzere bölge halkının gönlünde taht kurmuştu. Geçen yıl Ocak ayında Elazığ'daki depremden etkilenen depremzedeler için askerleri seferber etmiş, yaralıları hastanelerde ziyaret edip, sohbet etmişti. Şehit korgeneral görev yaptığı Elazığ ve sorumluluk bölgesinde 'Osman Paşa' olarak anılıyordu. Aslen Yozgatlı olan şehit Korgeneral Erbaş, bölgedeki şehit aileleriyle de yakından ilgileniyordu. AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Çok çalışkan, cana yakın, gayretli, beyefendi, değerli bir paşamızdı" dedi. Şehit Korgeneral Erbaş, şehit ailelerini hiç yalnız bırakmaz, onları sık sık ziyaret ederdi. Erbaş, ikinci çocuğunu dünyaya getiren şehit eşi Ceylan Özkur'u hastanede ziyaret etmişti. 2016'da şehit düşen Uzm. Çvş. Muammer Faruk'un eşi Ayşegül Salgar da Osman Paşa için "Eşim şehit olduktan sonra yanımızdan hiç ayrılmadı. Bir baba gibiydi bize. Daha geçen hafta ziyaretimize gelmişti" diye konuştu. Şehit Korgeneral Osman Erbaş, Haftanin'deki Pençe harekâtları ile Suriye'deki Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarında aktif rol alarak teröre ağır darbe vurdu.
SELÇUK BAYRAKTAR BİRLİKTE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI:
OSMAN PAŞAMIZ MİLLİ SİHA'YA BÜYÜK DESTEK OLDU
T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Korgeneral Erbaş'ın Milli SİHA sistemlerine katkısına dikkat çekerek, sosyal medyada birlikte fotoğrafını paylaşıp taziyede bulundu. Bayraktar fotoğraflı mesajında "Şehit Osman Paşamız ile 2010'da Doğubayazıt'ta tugay komutanıyken tanıştım. Tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir komutanımızdı. Yıllar içinde dostluğumuz hiç bitmedi. Milli SİHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu" ifadelerini kullandı.
SİLAH ARKADAŞINDAN AĞLATAN ANI
A Haber canlı yayınına katılan şehit Erbaş'ın silah arkadaşı ve 15 Temmuz gazisi emekli albay İbrahim Keleş "Bana hep 'Sen hem hacı oldun hem de gazi oldun. Benim vatan yolunda sana yetişmem mümkün değil' derdi. Şehadet haberini duyduğumda 'Komutanım artık benim sana yetişmem mümkün değil, siz şehit oldunuz' dedim. Nur içinde yatsın" diye konuştu.