CHP'de 2. kaset skandalı! Teoman Sancar şantajın detaylarını anlattı: Ne tecavüzcüyüm ne de eşcinsel!

CHP’de parti içi skandalların ardı arkası kesilmiyor. Muharrem İnce’nin parti kuracağı kesinleştikten sonra gelen istifalar CHP’yi büyük çöküşe sürüklerken geçtiğimiz hafta sonu Denizli Milletvekili Teoman Sancar da istifa ettiğini açıkladı. Sancar, partisinin kendisine söz hakkı bile tanımadığını ifade ederek kaset şantajı ile karşı karşıya kaldığını iddia etti. Sancar’dan çok konuşulacak bir açıklama daha geldi. Sancar, “Bir şantajcıya inanıp partim beni harcadı. Genel merkezde istifa mektubum hazırlanmıştı. İstenilmediğimi anladım, imzamı attım ayrıldım” dedi.

Giriş Tarihi 03 Mart 2021, 08:27 Güncelleme 03 Mart 2021, 09:03
CHP’de 2. kaset skandalı! Teoman Sancar şantajın detaylarını anlattı: Ne tecavüzcüyüm ne de eşcinsel!

İÇİNDEKİLER

Kaset şantajıyla karşı karşıya kalan ve CHP'den istifaya zorlanan Denizli Milletvekili Teoman Sancar, partisinin kendisine sahip çıkmadığını, söz hakkı bile tanımadıklarını belirterek, yaşadıklarını anlattı: "Pandemi nedeniyle mekânlar kapalıydı. Birkaç arkadaşımla birlikte bir ortamda alkol aldık. Daha önceden tanıştığım ailece de görüştüğümüz bir kişi, çalıştığı kurumda çok baskı gördüğünü, görüşmek istediğini söyledi. Mekânlar kapalı olduğu için evine gittim. Kapıda biraz görüştük.

Konu uzayınca içeriye geçtim. Saatin geç olması nedeniyle orada uyuyakalmışım. Aradan bir hafta geçtikten sonra bu kişi beni aradı. Elinde birtakım görüntüler olduğunu söyledi. Telefonda kim olduğu bile belli olmayan birkaç saniyelik bir görüntü izlettiler. Görüntüler çok net değildi. Bunları basına vermekle tehdit edip 1 milyon dolar istediler. Ben görüntülerin bana ait olmadığına emindim. 'İstediğinizi yapın' deyip yanlarından ayrıldım. Ancak tehditler birkaç hafta daha sürdü."

NASIL KABUL EDER?
Şantajcıların kendisinden istediğini alamayınca genel merkeze giderek CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüştüğünü söyleyen Sancar, şöyle devam etti:

"Bir süre sonra Ankara'ya genel merkeze çağrıldım. CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç vardı odada. Torun, videom olduğunu söyledi. Telefonundan görüntülere girdi belli belirsiz bir video izletti. Görüntülerin bana ait olduğunu söyledi. Ben 'Bunu kimler getirdi' diye sordum. 'Bunu söyleyemeyiz' dediler. Şoke oldum. Beni değil şantajcıları savundular. Görüntüleri izlememe bile fırsat vermediler. İstifa mektubum hazırlanmış bile, istenilmediğimi anladım imzamı attım, arkama bile bakmadan ayrıldım. Partim bana sahip çıkmadı. Bir şantajcıya inanıp beni harcadı. Kendimi ifade etmeme izin bile vermediler. Kim olduğunu bile bilmediğim insanlar elini kolunu sallayıp genel merkeze nasıl girer? Nasıl genel başkan yardımcısı bunları odasına kabul eder, anlamış değilim."

1 MİLYON DOLAR İSTENDİ
Denizli Milletvekili Sancar'dan istediğini alamayan şantajcıların; Ankara'ya CHP Genel Merkezi'ne gidip, Genel Başkan Yardımcısı Torun'un 10. kattaki odasına elini kolunu sallaya sallaya girip görüntüleri izlettikleri ve 1 milyon dolar istedikleri ortaya çıktı. Şantajcıları makamında ağırlayan Torun ise onları polise şikâyet etmek yerine, Sancar'ı istifaya zorladı.

SORUŞTURMA BİTSİN KONUŞACAĞIM
Öte yandan Hürriyet'e de açıklamalarda bulunan Sancar, "Sadece eşcinsellikle ilgili değil, ondan sonra yapılan kumpas çok büyük ve çok pis bir kumpas var. Ne taciz ne tecavüz ne eşcinsellik ne de affedersiniz ihale yolsuzluğu. Ben Teoman Sancar olarak bunların hiçbirisinin içinde olmadığımı kamuoyuna anlatacağım. Ama soruşturmanın bitmesini lazım. Çünkü iş yargıda" dedi.

3 İLDE 6 GÖZALTI
Teoman Sancar'ın kaset şantajının ardından polise giderek şikâyette bulunması üzerine Denizli'de F.S. isimli genç gözaltına alınmıştı. F.S.'nin ifadelerinin ardından polis harekete geçti. Sancar'a şantaj olayına karıştığı belirlenen biri polis 6 şüpheli, Ankara, Mersin ve Kırıkkale'de yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Sancar'a şantajla suçlanan 6 şüpheli, soruşturmanın yürütüldüğü Denizli'ye gönderildi.