SON DAKİKA: CHP'li Maltepe'de sokaktaki çöp yığınları artıyor

Son dakika haberi! Maltepe'de DİSK'e bağlı Genel-İş ile CHP'li Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine önceki günden itibaren grev başlamış ve sokaklarda çöp yığınları oluşmuştu. İşçilerin şantiye alanındaki bekleyişi sürerken, cadde ve sokaklardaki çöp yığınları giderek artıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili CHP'li İBB'ye bağlı Beyaz Masa'yı arayarak çare bulunmasını istedi. Ancak Beyaz Masa’yı arayan Maltepeliler beklediği cevabı alamadı.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2021, 10:49 Güncelleme 27 Şubat 2021, 11:31
SON DAKİKA: CHP’li Maltepe’de sokaktaki çöp yığınları artıyor

İÇİNDEKİLER

Maltepe'de belediye işçilerinin grevi sokağa çıkma kısıtlamasında da devam ediyor.


İşçilerin şantiye alanındaki bekleyişi sürerken, cadde ve sokaklardaki çöp yığınları giderek artıyor.


23 ŞUBAT'TA GREV KARARI ALINDI

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Şubat'ta grev kararı alındı.

Çöp konteynerlerinden taşan çöplerin oluşturduğu yığınlar gün geçtikçe daha da arttı. Çöp birikintileri kaldırımlara yayılarak cadde ve sokaklara taştı.



Öte yandan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından işçiler, Gülsuyu'nda çöp kamyonlarının bulunduğu şantiyede beklemeye devam etti.



KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLE ATEŞE VERİP YAKTI
Çöpler toplanmayınca bazı çöp konteynerlerindeki çöpler, kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilerek yakıldı.

VATANDAŞLAR ÇÖPLERİ KENDİLERİ TOPLAMAYA ÇALIŞTI
Maltepe sakinlerinin durumdan şikayeti devam ederken; toplanmayan çöpler için CHP'li Maltepe Belediyesi'ne sahip çıkıp çöpleri kendileri toplamaya çalışan vatandaşlar da oldu.

Krizin çözülmesi ve çöplerin toplanılmasına yardım için birçok Maltepe sakini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Beyaz Masa'yı arayarak çare bulunmasını istedi. Ancak Beyaz Masa'yı arayan Maltepeliler beklediği cevabı alamadı.

BİZ MÜDAHALE EDEMEYİZ
Beyaz Masa hattından yapılan açıklamada, çöplerin toplanması Maltepe Belediyesi'nin yükümlülüğünde olduğu, bu nedenle İBB'nin herhangi bir müdahalede bulunmasının yasak olduğu belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN