Son dakika: TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li 9 vekil hakkındaki fezlekelerle ilgili açıklama

HDP'li 9 milletvekili hakkında Kobani olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekelerin TBMM'ye sunulmak üzere, Adalet Bakanlığı'na gönderildiği belirtilmişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Fezlekelerle ilgili haber çıktı ama henüz Meclis'e ulaşan bir fezleke yok" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2021, 12:17 Güncelleme 22 Şubat 2021, 12:31
Son dakika: TBMM Başkanı Şentop’tan HDP’li 9 vekil hakkındaki fezlekelerle ilgili açıklama

İÇİNDEKİLER

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li 9 milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekelerle ilgili, "Henüz TBMM'ye fezleke gelmedi" dedi.

Şentop'un açıklamaları şöyle:

Meclise ulaşan bir fezleke yok. Meclis'te başka fezlekeler de var. Meclise gelince karma komisyona iletiyoruz. Meclise geldiğinde gereken yapılır. AYM'nin verdiği Berberoğlu kararı ile ilgili kıyaslamalar yapılıyor. Aynı durum söz konusu değil. Yürütülen dava süreci anayasadaki 2 husus var. Vekil ağır ceza ile yargılanıyorsa dokunulmazlık söz konusu değil. Başsavcılık bir soruşturma başlattı. Sosyal medya bu tür şeylere açık. Hukuken bu işleri yapanlara cezaların verilmesi gerekir.



Cezaevlerinde terör örgütü mensuplarının zaman zaman eylem hazırlığında olduğunu duyuyoruz. Bazı vekillerin de bu içerikleri meclis gündemine taşıdıklarına şahit oluyorum. Geçenlerde gelen bir bilgiye göre, cezaevlerinde bazı terör örgütü mensuplarına pullar gönderildiği, eski ve yeni vekilleri tarafından, büyük hacimde miktarda pullar gönderildiğini ve cezaevlerinden bazı mektup kampanyalarını organize edilmesi tasarlanan bir faaliyetle ilgili olduğunu ifade etmek isterim. Gerekli işleri hukuk ve cezaevlerinin yönetimi konusunda Adalet Bakanlığımız yönetiyor. Ancak cezaevleri konusundaki önemli bir konuya arı kovanına çomak sokulduğunu ifade etmek istiyorum. Rahatsızlığın büyüklüğünü de açıklamak isterim.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN