SON DAKİKA: CHP'den nasıl istifa edilir? e-Devlet parti üyeliği iptal başvurusu!

Son dakika haberi... CHP'den nasıl istifa edilir? e-Devlet parti üyeliği iptal başvurusu! Bu aramalar son günlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki olarak CHP'den istifa etmek isteyenlerin arama motorlarında en çok arattıkları cümleler.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2021, 16:52 Güncelleme 11 Şubat 2021, 17:10
SON DAKİKA: CHP’den nasıl istifa edilir? e-Devlet parti üyeliği iptal başvurusu!

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük rakibi olan ve 2019'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olan Muharrem İnce, partisinden resmen ayrıldı. Memleket Hareketi'ni partileştirmek için çalışmalarına son hızla devam eden İnce 8 Şubat Pazartesi günü e-Devlet üzerinden yaptığı başvuruyla yeni yolculuğunu başlatmış oldu.

İSTİFALAR DALGA DALGA BÜYÜYOR
Muharrem İnce'yle birlikte İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Yalova Milletvekili Özcan Özel de CHP'den istifa etti. CHP'de Muharrem İnce'yle başlayan Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'lde devam eden istifa dalgası da etkisini artırıyor.

Dün eski CHP milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın'ın ardından CHP İzmir teşkilatında da 329 kişi istifa ederek Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ne katıldı. Bu istifaların ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.

CHP'DEN NASIL İSTİFA EDİLİR?
Muharrem İnce'nin e-Devlet üzerinden istifa etmesinin ardından partiden ayrılmak isteyen CHP'lilerin en çok merak ettiği konu CHP'den nasıl istifa edilir?

Bu sorunun cevabını sizler için hazırladık. İşte madde madde e-Devlet üzerinden CHP'den istifa yöntemi:

1-GİRİŞ YAPIN
İnternet tarayıcınızdan https://www.turkiye.gov.tr adresini giriş yaparak istifanıza giden yolda ilk adımı atın.

2-KİMLİK NUMARANIZ VE ŞİFRENİZ HAZIR OLSUN
Karşısınıza çıkan ekranda TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Güvenliğiniz için şifrenizi kimseyla paylaşmayın. Şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden e-Devlet şifresi alabilirsiniz.

3-ARAMA SEKMESİNE "SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ İPTAL" YAZIN
e-Devlet arama sayfasında arama kısmına "siyasi parti üyeliği iptal" yazın ve altta çıkan mavi renkli kısma tıklayın.

4-ADIMLARI TAKİP EDEREK CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDİN
Daha sonra ise karşınıza çıkan yönergeleri takip ederek CHP üyeliğinden istifa edebilirsiniz. Hayırlı olsun.