Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazan Mehmet Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy CHP'den istifa etti

Son dakika haberi... CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları ültimatom gibi mektubun ardından partilerinden istifa etti. Böylelikle CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2021, 17:18 Güncelleme 29 Ocak 2021, 19:22
Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan Mehmet Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy CHP’den istifa etti

İÇİNDEKİLER


İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP'den istifa etti.

Çelebi, Aksoy ile Özel, Mecliste ortak basın toplantısı düzenledi.

Üç milletvekili, ayrı ayrı açıklamalarda bulunup, gerekçelerini sıralayarak partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

SANDALYE SAYISI 135'E DÜŞTÜ
İstifalar sonrası CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.



Meclis'teki sandalye dağılımı şu şekilde:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 289, Halkların Demokratik Partisi: 56, Milliyetçi Hareket Partisi: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2,
Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, Demokrasi ve Atılım Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10.

NE OLMUŞTU?
CHP´li vekiller Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy, parti içindeki rahatsızlıklarını bir mektup yazarak CHP Genel Başkanı'na iletmişlerdi. Kılıçdaroğlu da ''Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkana mektup yazılmaz. Genel başkandan randevu alınır, gelinir, konuşulur'' yanıtını vermişti.

Daha sonra geçtiğimiz salı günü CHP grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu ile görüşüp rahatsızlıklarını ileten 3 vekil, çarşamba günü de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.



"BUNLAR CHP'NİN İYİ GÜNLERİ"
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "İstifalar buz dağının görünen kısmı. Bunlar CHP'nin iyi günleri." dedi.

Akbaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel'in, CHP'den istifasını değerlendirdi.

Akbaşoğlu, "Oluşturmaya çalıştığınız sanal gündemler, sistem tartışmaları CHP içindeki büyük kavgayı perdelemeye yetmedi. İstifalar buz dağının görünen kısmı. Bunlar CHP'nin iyi günleri." ifadelerini kullandı.

İSTİFA SAYISI 15-16'YA YÜKSELECEK

CHP'de yaşanan bu istifa depremini TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel A Haber canlı yayınında değerlendirdi.

Yiğitel, bu isimlerin Canan Kaftancıoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı'nın görevden alınmasını talep etmiş ve partinin uzaklaştığı Atatürkçü çizgisine dönmesini dile getirmiş HDP ile olan yakınlaşmadan duydukları rahatsızlıklarını ifade etmişlerdi. Öten yandan bu 3 vekili Muharrem İnce'nin safına geçeceğini iddia eden Yiğitel, istifa sayısının önümüzdeki günlerde 15-16'ya yükseleceğini, istifa eden vekillerin ise Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceğini belirtti. İlk hedefin Muharrem İnce'nin kuracağı partiye Meclis'te grup kurduracak sayı olan 20'yi yakalanmak olduğunu belirten Yiğitel, bir yandan da parti içerisindeki huzursuzluğu bu şekilde açığa çıktığını sürecin Kılıçdaroğlu'nun gidişini hızlandırma niteliğinde de olduğunu ifade etti.

ULTİMATOM GİBİ MEKTUP
Muharrem İnce'nin yeni partisine katılacağı söylenilen CHP'li Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy'un, parti yönetimine zehir zemberek bir mektup göndermesi söylentileri netleştirmeye başlamıştı.

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER: HDP ÜZERİNDEN GİDİLMESİNE KARŞIYIZ!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bir süredir bazı parti politikalarından duyduğu rahatsızlığı gündeme getiriyor. Çelebi, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'la birlikte kaleme aldığı, CHP yönetimine gönderdikleri mektubu sosyal medya hesabından paylaştı.

"HİÇBİR ADIM ATILMAMIŞTIR"
Çelebi ve Aksoy, HDP' ile ittifaktan duydukları rahatsızlığı şu sözlerle aktardı:

"Başka bir yol yokmuş gibi Kürt kökenli vatandaşlarımıza terörle arasına mesafe koymayan HDP'li siyasi elitler üzerinden gitmeyi kabul etmiyoruz. Onların aracılığına ihtiyacımız yoktur.

CHP'nin 'iktidar artığı' yeni dostlara değil, vatanın bütünlüğünü, ülkenin bağımsızlığını, uygar toplumu ve adil bölüşümü her şeyin önünde gören, keder ve sevincimize ortak seçmenlere ihtiyacımız var."

CHP'li vekiller ayrıca parti yönetimine yazdıkları mektuba geri dönüş yapılmadığını ve hiçbir adım atılmadığını söylemişti.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP yönetimine yazdığımız 10 Aralık 2020 tarihli, iktidar için politik hat ve eksik parti içi demokrasi uygulamalarına dair mektubumuza 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen resmi (yazılı-sözlü) cevap gelmemiş, hiçbir adım atılmamıştır. Görüşlerimizi kamuoyunun takdirine sunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.