Mustafa Sayın kimdir kaç yaşındaydı? Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın neden vefat etti?

Mustafa Sayın kimdir kaç yaşında? Hatay Yayladığı Belediye Başkanı Mustafa Sayın hayatını kaybetti. Hatay'da Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede 61 yaşında yaşamını yitirdi. Mustafa Sayın kimdir sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2021, 17:16 Güncelleme 29 Ocak 2021, 17:16
Mustafa Sayın kimdir kaç yaşındaydı? Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın neden vefat etti?

İÇİNDEKİLER

Hatay Yayladığı Belediye Başkanı Mustafa Sayın hayatını kaybetti. 61 yaşındaki Sayın, Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Peki Mustafa Sayın kimdir kaç yaşında? 2004 ve 2009 Yıllarında yapılan Yerel seçimlerinde iki dönem AK Partiden Şenköy Belediye Başkanı seçilen Sayın, daha sonra Hatay'ın Yayladığı belediye başkanlığı görevini yapmıştı.

MUSTAFA SAYIN NEDEN VEFAT ETTİ?

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 30 Aralık'ta Hatay Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Yayladağı Belediye Başkanı Sayın, 6 Ocak'ta Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Mustafa Sayın, burada yaşamını yitirdi.

MUSTAFA SAYIN KİMDİR?

24 Şubat 1960 yılı Antakya doğumlu olan Mustafa Sayın, evli 3 çocuk babasıdır.

İlk ve orta öğretimi Şenköy'de , lise öğrenimini ise 1978-1979 öğrenim yılında Antakya Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır.

Yaklaşık onsekiz yıl inşaat sektöründe ve ticaret ile uğraşarak, 1999 yılı yerel seçimlerinde doğduğu, büyüdüğü Şenköy Beldesinden Fazilet Partisi Belediye Başkanı adayı olarak, Belediye Başkanı seçilmiş, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşu ile birlikte AK Parti saflarına katılmıştır.

2004 ve 2009 Yıllarında yapılan Yerel seçimlerinde iki dönem AK Partiden Şenköy Belediye Başkanı seçilmiş, Şenköy Beldesinde sayısız hizmetlere imza atarak, beldeye yeni bir yüz, yeni bir güzellik katmıştır. Mustafa SAYIN'ın Şenköy beldesindeki 3 dönem Belediye Başkanlığı sürecinde, Şenköy bugün tarihi dokusuyla, manevi atmosferiyle en gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelmiştir. Şenköy Beldesinden 3 dönem üst üste seçilerek hizmetin yanında vatandaşımızın gönlünde taht kurduğu aşikardır.

30 Mart 2014 tarihinde Hatay ilinin Büyükşehir olması sebebiyle belde belediyelerin kapanması sonucunda, 2014 yılında Yayladağı ilçe AK Parti meclis üyesi olarak seçilmiştir.

Halen Yayladağı Hatay Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Hatay Amatör Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü kongre delegesidir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde, AK Parti ve Cumhur İttifakının Yayladağı Belediye Başkan Adayı olarak girdiği seçimleri kazanmıştır.