Avrupa'da yaşlılar aşı merkezlerinde kuyruk oluştururken Türkiye'de 90 yaş ve üzeri vatandaşlar için evde aşılama başladı

Son dakika haberi... Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı aşılama başladı. Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının aşılama işlemi sürerken yurt genelindeki 90 yaş ve üstündeki 198 bin kişiye de evinde koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı. Avrupa ülkelerinde evde hizmet verilmemesi ve yaşlıların aşı merkezlerinde kuyruk oluşturması dikkat çekti.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2021, 22:31 Güncelleme 19 Ocak 2021, 23:00
Avrupa’da yaşlılar aşı merkezlerinde kuyruk oluştururken Türkiye’de 90 yaş ve üzeri vatandaşlar için evde aşılama başladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı aşılama sağlık çalışanları ile başladı.

AŞILANAN SAYISI 950 BİNİ GEÇTİ
Aşı uygulamasının altıncı gününde, aşı yaptıran kişi sayısı 950 bini aştı.

Birinci aşamada yer alan sağlık çalışanlarının aşılanmasında sona gelinmesinin ardından huzurevleri, engelli bakım merkezlerinde kalanlar ile 90 yaş ve üstündekilerin aşılanmasına bu sabah itibarıyla başlanmıştı.

90 YAŞ ÜZERİNE EVİNDE AŞI
Türkiye'deki 1 milyon 100 bin sağlık çalışanının aşılanmasının ardından engelliler, huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile 90 yaş ve üzerinin hafta sonuna kadar aşılanması planlanıyor.

90 yaş ve üstündeki 198 bin kişiye de evinde koronavirüs aşısı uygulandı.

AVRUPA'DA AŞI MERKEZLERİNDE KUYRUK OLUŞTU
Türkiye'de yaşlı vatandaşlar için evde aşılama sürerken Avrupa ülkerlerinde ve ABD'de yaşlılar aşı merkezlerinde kuyruk oluşturdu. Fransa, İngiltere, Almanya, Yunanistan gibi bazı ülkelerden gelen aşı fotoğrafları yaşanan durumu açıkça ortaya koydu.

Aşı merkezlerine gelen yaşlı ve engelliler sıra bekledikten sonra aşı yaptırabildi.

İşte o görüntülerden bazıları

Florida ABD


ABD


İngiltere