Başkan Erdoğan'dan F-35 açıklaması: ABD yanlış yaptı

Başkan Erdoğan, dün Cuma namazı sonrası gündemi değerlendirdi. F-35’ler konusunda ABD’nin Türkiye’ye yanlış yaptığını söyledi. “Savunma sanayine yönelik atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2021 Güncelleme 16 Ocak 2021, 07:00
Başkan Erdoğan’dan F-35 açıklaması: ABD yanlış yaptı

İÇİNDEKİLER

Başkan Tayyip Erdoğan, dün Cuma namazını Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde kıldı. Çıkışta, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şu mesajları paylaştı:

1963'ten beri biz AB ile olan münasebetlerimizi, ilişkileri hep olumlu istikamette götürmenin gayreti içindeyiz. Ne yazık ki bugüne kadar AB bizlere verdiği sözleri hiç tutmadı. Şimdi yeni bir sürecin içerisindeyiz.

Sayın Miçotakis'le bir görüşme talebi bizim açımızdan da olumlu yaklaştığımız bir konu olmuştur.



Biz Rusya ile S-400'lerde birinci paketi halletmiştik. Şimdi de ikinci paket daha önce yaptığımız görüşmeye dayalı olarak devam ediyor.

Biden yönetiminin bu noktada ne diyeceği vesaire bunları bilmeyiz. Ama kendi savunma noktasındaki adımlarımızı bir yerlerden izin alarak yapamayız. NATO'da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesini asla kabul edemeyiz.



Biz çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde F-35'ler ne yazık ki hala verilmedi. Uluslararası diplomaside Amerika'nın bize yaptığı çok ciddi bir yanlıştı. Temennim Biden'ın, görevi üstlenmesiyle birlikte çok daha olumlu adımlar atar.


ÜRETİM VE İSTİHDAM MESAJI
DEİK Yönetim Kurulu'nda konuşan Başkan Erdoğan, yüksek faize vurgu yaptı: "Faizin altında nasıl ezildiğinizi biliyorum. Bankaların nasıl sömürdüğünü biliyorum. Bana yatırım, istihdam, üretim, ihracat lazım. Bu dördü yoksa hiçbir şey yok. Mücadelem devam edecek. Yüksek faizle bir yere varamayız.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN