Başörtülülere yaşam hakkı tanımayan CHP'li Fikri Sağlar'dan pes dedirten soruşturma tepkisi: Düşünce özgürlüğünden rahatsızlar

Son dakika haberi... Başörtüsü düşmanı CHP'li Fikri Sağlar, skandal sözleri için soruşturma açılmasına fıkra gibi tepki gösterdi. “Türbanlı hakimlerin adaletine güvenmiyorum” sözleri nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılması hakkında konuşan Fikri Sağlar, sözlerinin ‘düşünce özgürlüğü’ kapsamında olduğunu söyledi. Sağlar, “Onların düşünce özgürlüğünden rahatsız olması normal de, değirmene su taşımaktan, can suyu vermekten bahsedenlere şimdi ne diyeceğiz?” dedi. Başörtüsünü özgürlük olarak saymayan Fikri Sağlar'ın başörtülülere yaşam hakkı tanınmaması faşizmini özgürlük olarak ifade etmesi çelişkisini gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 04 Ocak 2021, 15:07 Güncelleme 04 Ocak 2021, 15:19
Başörtülülere yaşam hakkı tanımayan CHP’li Fikri Sağlar’dan pes dedirten soruşturma tepkisi: Düşünce özgürlüğünden rahatsızlar

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Fikri Sağlar hakkında "Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Fikri Sağlar ise soruşturma açılmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sözlerinin 'düşünce özgürlüğü' kapsamında olduğunu savunarak "Onların düşünce özgürlüğünden rahatsız olması normal de, değirmene su taşımaktan, can suyu vermekten bahsedenlere şimdi ne diyeceğiz?" dedi.

CHP'li Fikri Sağlar, Halk TV'de katıldığı programda "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takıyor. Bununla mücadele edilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

HSK'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Hakimler ve Savcılar Kurulu: Giyim, kuşam, yaşam biçimi, etnik kimlik gibi çoğaltılabilecek nedenlerle hâkim ve savcıların tarafsızlığına gölge düşürecek açıklamalar, 100 yaşına girmeye hazırlanan Cumhuriyetimize ve demokrasi kazanımlarına ters düşecek; birlik olma, beraber olma ve millet olma şiarımıza uygun olmayacaktır.